Acasa Actualitate-InternaSocial Adio cozi. S-a lansat ghişeul online pentru plata taxelor şi amenzilor

Adio cozi. S-a lansat ghişeul online pentru plata taxelor şi amenzilor

scris de D.S.S.
6 afisari

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a lansat, miercuri, Ghişeul.ro, sistemul naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor cu cardul bancar (SNEP).

S+a lansat ghiseul.ro

S-a lansat ghiseul.ro

Potrivit unui comunicat al MCSI, cetăţenii români care locuiesc în Târgu Mureş şi în sectoarele 2 şi 6 din Bucureşti sunt primii care vor putea accesa acest serviciu pentru plata online a taxelor, impozitelor şi amenzilor.

În plus, tot de miercuri, prin intermediul Ghişeul.ro pot fi achiziţionate de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică domenii de Internet din spaţiul .RO.

Ghişeul.ro rezolvă dintr-o dată mai multe probleme, atât ale cetăţenilor, cât şi ale administraţiilor locale, aducând un plus de confort, siguranţă şi rapiditate în ceea ce priveşte plata taxelor şi impozitelor„, a declarat ministrul de resort, Valerian Vreme.

Potrivit acestuia, nu vor mai fi cozi interminabile la ghişee, iar timpul alocat plăţilor şi stresul cetăţenilor se vor reduce considerabil.

Proiectul, angajat public de MCSI în 2010, a prins contur cu sprijinul Asociaţiei Pentru Plăţi Electronice din România (APERO) care a pus la dispoziţia administraţiilor locale Ghişeul.ro în mod gratuit.

Prin intermediul Ghişeul.ro, cetăţeanul câştigă imp, dar şi bani, datorită posibilităţii de a efectua plăţile oriunde, oricând, inclusiv cu carduri emise de bănci din străinătate.

Datele cu caracter personal ale cetăţeanului rămân confidenţiale, siguranţa platformei fiind confirmată de MasterCard şi Visa, cele mai importante scheme internaţionale de carduri.

Administraţiile locale beneficiază, la rândul lor, de acest sistem prin reducerea timpului de colectare a taxelor şi a costurilor aferente colectării.

Platforma Ghişeul.ro urmează a fi extinsă pe parcursul acestui an în cât mai multe administraţii locale, urmând ca în 2012 acestea să fie acoperite în totalitate. În prima etapă, în sistem vor intra oraşele cu peste 150.000 de locuitori. A doua etapă va include înregistrarea oraşelor cu până la 150.000 de locuitori iar apoi, în cel mult alte şase luni, va urma integrarea comunelor şi a instituţiilor publice nevizate de primele două etape.

„Sistemul este foarte uşor de implementat de către orice administraţie locală. Am gândit şi dezvoltat Ghişeul.ro astfel încât, până anul viitor, toţi cetăţenii României să poată accesa serviciile sale. Pentru aceasta, primăriile trebuie doar să se înroleze în sistem din proprie iniţiativă sau la solicitarea cetăţenilor pe care îi reprezintă”, a adăugat Valerian Vreme.

APERO, asociaţie profesională neguvernamentală ce are ca obiectiv promovarea plăţilor electronice, este constituită de către cele mai importante bănci, scheme internaţionale de carduri (MasterCard şi Visa), procesatori şi furnizori de tehnologie

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult