Acasa Actualitate-InternaSocial ADMITERE 2011. Vezi rezultatele la facultăţile din Politehnica Bucureşti

ADMITERE 2011. Vezi rezultatele la facultăţile din Politehnica Bucureşti

scris de D.S.S.
65 afisari

 

Universitatea Politehnica Bucureşti a  afişat rezultatele preliminarii la toate facultăţile. Anul acesta Universitatea Politehnică bucureşti a înfiinţat două noi facultaţi, Inginerie Medicală şi Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor. La prima specializare, nouă liceeni s-au înscris pe un singur loc, iar la a doua s-au strâns şapte candidaţi pe un loc. La cele două facultăţi, admiterea s-a făcut pe baza rezultatelor din liceu, adică pe baza notelor din foaia matricolă. Politehnica Bucureşti a scos la bătaie 50 de locuri la buget şi 50 de locuri la taxă la Facultatea de Inginerie Medicală. În total s-au înscris 449 de liceeni.

ADMITERE.Rezultate facultatile din Politehnica

Cea mai mare medie la buget, la Inginerie Medicală a fost 9,99, iar cea mai mică 9,51. Cea mai mare notă la taxă a fost 9,69, iar cea mai mică, 9.

La Facultatea Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor s-au scos la concurs 100 de locuri la buget şi 100 la taxă. În total s-au înscris 676 de elevi. Cea mai mare medie la buget a fost 9,94, iar cea mai mică 9. Cea mai mare medie la taxă a fost 8,99, iar cea mai mică, 8,62. Cu notă mare s-a intrat şi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare

Liste complete cu rezultatele preliminare pentru fiecare facultate din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti le găsiţi AICI

14 comentarii

YAAKOV 21-07-2011 - 01:24

Toti baga mare cu „Medicala” si cu „Mediul” (inginerie, fizica, chimia). Dar ce-or face cu atatia absolventi de medicala nu stiu, ca locurile din spitale sunt ocupate de altii si nimeni nu vrea sa moara si sa lase loc pentru amaratii astia care isi fac planuri de viitor atat de mari. Si la mediu somajul este la fel de mare.
Puterile coloniale care au pus laba pe noi nu ne mai dau voi sa abordam specializarile normale, cele legate de productie, si ne-u bagat in „balarii”.
Nu mai scoatem fizicieni normali, care sa stie ce se face cu un laser, sa stie sa masoare campul magnetic si proprietati de material, etc. Toate specializarile trebuie sa fie neproductive, sa nu cumva sa ne puna dracu si sa incepem sa fabricam ceva si sa-i concuram pe vestici.

Spiridon 22-07-2011 - 13:37

Pe vremea lu Peste, ma duceam cu 2 cutii de pantofi pline de cartele la Felixu 256 care era, daca imi aduc bine aminte, in Rectorat, sau lipit de corpul Rectoratului, in Electronica. O cutie desena graficul unei functii destul de simple (o combinatie de e la x, cam cum e sinusul hipebolic, lucru ce azi il poti face de mana si cu 20-100 de zecimane exacte cu un calculator de buzunar neprogramabil) iar alta calcula „fit”-ul la functie al unui pachet de date experimentale.

Cateodata era ocupat, venea „tovarasa” de la intitutul de chimie si rula programe importante pt. tara. Alta data era rezervat pt electronisti, ei erau din sferele ceresti. Asa ca toata ziulica eram cu fuga la Rectorat sa vad daca e liber.

Despre Felixu ala, nu stiu bine, era el 256, dar 256 in ce fel de unitati?
K, k, si la ce se referea, la memorie sau la frecventa?Care mai stii bai? Lumineaza-ma si pe mine!

Doru Dragomir 22-07-2011 - 14:09

Spiridoane, era Felix 1024 si avea 256K memorie, iar hardurile erau de 40 de mb si mari cat o masina de spalat !!!! cat am mai pus sonda osciloscopului prin unitatea centrala in cautarea cate unui circuit integrat bushit.. Si benzile nemtesti karl zeiss.. si apoi a venit felix-ul 5000… eeee, ce vremuri

Liviu 22-07-2011 - 14:27

Nu circuitele integrate erau problema ci cititoarele care intrau in discuri si le distrugeau suprafata magnetica … Cate discuri nu am inlocuit !

Eu stiu insa de Felix C-256 si apoi Felix C-512 ca mai tarziu sa apara si C-1024 … Sistem de operare SIRIS !

YAAKOV 22-07-2011 - 15:53

Problema era cu soarecii care rodeau cablurile.
Am demolat un Felix si am gasit multe belele facute de soareci.

Daca tot veni vorba, aveti datele de la tranzistoarele de comutatie din seria CII… (CII100, CII1o2, CII104, etc) ?

Liviu 22-07-2011 - 14:23

Se referea la memorie asa cum s-au facut referiri mult timp cand era vorba de calculatoare … De exemplu primul computer personal de uz general (care se cupla la mufa de antena a unui televizor obisnuit) s-a numit Spectrum 48K. Era vorba de 256 Kocteti iar 256 este o putere a lui 2 in timp ce frecventa nu este legata de aceasta treaba !

Felix-ul acela nu era nici in Electronica si nici in Rectorat ci era in Centrul de calcul a Politehnicii care era intr-un corp de langa Facultatea de Automatica. De altfel Facultatea de electronica a functionat prin Polizu daca imi aduc eu bine aminte … Asa se introduceau datele pe atunci cu ajutorul cartelelor perforate care mai intai trebuiau perforate cu ajutorul unor dispozitive perforatoare. Suportul pe hartie este sfant ! Nu depinde de variatiile campului electromagnetic si in caz de razboi cand se folosesc bombe electromagnetice sau nucleare salvarea pe astfel de suporturi este cea mai buna alegere. Sigur ca daca pica bomba exact pe locul unde faci calculele atunci nu mai ai nici hartie, nici calculator, nici energie electrica, nimic !!!

Chimistii au folosit intr-adevar foarte mult calculatoarele electronice inca de la inceputul aparitiei lor si chiar sio acum le folosesc la greu. Dar nu cred eu ca venea „tovarasa” in Politehnica sa ruleze programe la concurenta cu studentii … Oricum a avea un loc in fata si a face 2 rulari PE SAPTAMANA era mare lucru !!! Acum tinerii se codesc si de abia introduc de la tastatura cateva valori care de regula le dau gresit neintelegand cum sta treaba cu tipul de date … Pot sa faca sute de rulari zilnic dar nu o fac ! Mai bine cu jocurile pe calculator, mai „relaxant” … Atat de relaxant ca ajung sa nu stie sa faca mai nimic !!!

Liviu 22-07-2011 - 14:37

Ce as mai vrea eu sa remarc este ca asa inapoiati cum eram totusi aveam un nivel si ne tineam de cei din frunte … Copiam sub licenta dar faceam treburile ca lumea. Era vorba de calculatoare adevarate (main-frame-uri) care la vremea aceea rezolvau probleme care nu se puteau face cu alte dispozitive de calcul. Mai tarziu s-au copiat PDP-uri americane (C-256 si seria lor a fost facuta dupa niste calculatoare frantuzesti IRIS), Independenturile timisorene fiind adevarat bijuterii … Si Coralul a fost teribil de bun la vremea lui ! M-18 a fost si el destul de folosit impreuna cu Junioarele … Asa au fost vremurile dar eram totusi in trena celor mari si ne tineam bine de tot. Dupa 1989 au distrus toate fabricile de calculatoare si de echipamente de calcul … Nu ca ar fi fost cine stie ce performante (desi anumite sectoare chiar erau teribil de performante !) dar se tineau si faceau lucruri la un nivel destul de ridicat. Nenorocirea este ca ne incurcam in nimicuri … Imi aduc aminte ce conectica de rahat puteam sa facem ! Foloseam semiconductori foarte buni, din materiale extrem de scumpe, si cand venea vorba de conectica distrugeam totul intr-o secunda …

Arhimede 22-07-2011 - 18:51

Va spun eu despre un calculator numit LB-881…
Putini stiu despre el.
Calcuator home made. Adica facut cu mina proprie.
Au existat cam 150 de buc…

Liviu 22-07-2011 - 19:16

Multi am facut TIM-S-uri, HC-uri si LB-uri prin 90 … Despre LB a aparut si o carte, daca-mi amintesc eu bine ?!

YAAKOV 22-07-2011 - 19:42

Asa arata placa cu integrate la LB881:

http://ilgthegeek.files.wordpress.com/2010/11/lb881.jpg

Cred ca am o placa din asta prin cutia cu vechituri, dar nu sunt sigur 100%.

YAAKOV 22-07-2011 - 15:56

La vremea lui FELIX-ul a facut treaba buna. Asa era atunci tehnologia. Nu-l mai critica.

Spiridon 23-07-2011 - 00:22

bag de seama sa suntem puzderie de tinerei p-aciulea!

Cercul 23-07-2011 - 00:45

Facultatile tehnice sunt leproase, nu se duce nici necuratu la ele. Asa ca tipii au pus specializari noi gen Medicala, Inginerie Economica, Tehnologia informatiei. Astea sunt ca fisierele cu doua extensii jumatate tehnice jumatate generaliste, iar absolventii cred, cei din Politehnica le vor servi drept generaliste. Si asa se face ca cei care se duc la facultatea de calculatoare cred ca ies programatori, cei ce fac medicala cred ca ies doctori samd. Politehnica este escrocheria secolului, ministerul educatiei ar face bine sa inchida aceasta scoala profesionala machiata, sa nu iroseasca bani pentru o specializarea ce nu este dorita de nici un tanar.

Cercul 23-07-2011 - 00:45

Facultatile tehnice sunt leproase, nu se duce nici necuratu la ele. Asa ca tipii au pus specializari noi gen Medicala, Inginerie Economica, Tehnologia informatiei. Astea sunt ca fisierele cu doua extensii jumatate tehnice jumatate generaliste, iar absolventii cred, cei din Politehnica le vor servi drept generaliste. Si asa se face ca cei care se duc la facultatea de calculatoare cred ca ies programatori, cei ce fac medicala cred ca ies doctori samd. Politehnica este escrocheria secolului, ministerul educatiei ar face bine sa inchida aceasta scoala profesionala machiata, sa nu iroseasca bani pentru o specializarea ce nu este dorita de nici un tanar.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult