Acasa Actualitate-InternaSocial ADMITERE 2013. Rezultate la Universitatea de Medicină

ADMITERE 2013. Rezultate la Universitatea de Medicină

scris de Ziua Veche
496 afisari

Concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” a fost în acest an cea mai mare după 1989, potrivit rectorului instituţiei de învăţământ superior, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.

ADMITERE 2013. Rezultate la Universitatea de Medicină

ADMITERE 2013. Rezultate la Universitatea de Medicină

Cei mai mulţi candidaţi sunt la Facultatea de Medicină Dentară şi la cea de Medicină Generală. Explicaţia ar fi, în opinia rectorului, că universitatea este cea mai prestigioasă din România, recunoscută şi în lume şi are şi un absolvent care este laureat al Premiului Nobel. Acesta a punctat că în cei 157 de ani de existenţă, prin cele patru facultăţi ale UMF „Carol Davila” au trecut personalităţi recunoscute pe plan european şi mondial, standardul de pregătire fiind foarte ridicat iar aceste facultăţi fiind competitive pentru orice structură la nivel european.

Acad. prof. dr. Ioanel Sinescu a arătat că cele mai solicitate specialităţi sunt medicina dentară, unde sunt aproape 10 pe loc şi medicina generală – mai mult de 5 pe un loc. La Facultatea de Asistente şi Moaşe sunt 3,8 candidaţi pe loc şi la Farmacie – 3,14. Media pe universitate este de 5,48 pe un loc, în creştere faţă de anul trecut.
Potrivit rectorului, cei mai mulţi dintre candidaţii la Facultatea de Asistente şi Moaşe doresc să plece din ţară. El a spus că i-a sfătuit pe candidaţi să profeseze în ţară şi dacă pleacă totuşi în străinătate, ar fi bine să se întoarcă în ţară. Ioanel Sinescu a menţionat că pregătirea în cele şase universităţi tradiţionale, din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Târgu Mureş, a costat anul trecut opt milioane de euro.

Candidaţii care au ieşit de la examen au declarat presei că testul nu a fost foarte dificil şi a avut subiecte mai uşoare decât la simulare. Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, un sondaj realizat la Universitatea de Medicină din Iaşi a arătat că 85% dintre cei care au optat pentru această specializare doresc să plece din ţară.

Peste 4.500 de candidaţi au susţinut miercuri examenul de admitere la cele patru facultăţi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila„. Rezultatele finale şi lista candidaţilor admişi vor fi afişate la avizierele facultăţilor în cel mult 48 de ore de la terminarea probelor. Sunt declaraţi admişi candidaţii al căror punctaj la examenul scris este egal sau superior aceluia corespunzător notei 5,00.

La Facultatea de Moaşe şi Asistenţi Medicali declararea candidaţilor admişi va fi în funcţie de punctajul obţinut şi ordinea opţiunilor pentru specializările oferite, formulate în scris de candidaţi. Candidaţii olimpici sunt admişi automat, fără a mai fi necesară susţinerea examenului de admitere.
La Facultatea de Medicină sunt 5,2 candidaţi pe un loc finanţat de la buget, în timp ce pentru Facultatea de Medicină Dentară sunt 9,7 candidaţi pe un loc la buget. Anul acesta numărul candidaţilor înscrişi a crescut comparativ cu anul trecut. Pentru înscrierea la Facultatea de Medicină, unde există 432 de locuri finanţate de la buget, au fost validaţi 2.262 de candidaţi, dintre care 28 de olimpici, precum şi 53 de candidaţi care au optat din start pentru locurile disponibile la taxă.

La Facultatea de Medicină Dentară, unde s-au alocat 131 de locuri subvenţionate de stat, s-au înscris 1.280 de candidaţi, dintre care 44 au ales să aplice pentru locurile existente cu taxă. Un număr de 408 absolvenţi de liceu au ales Facultatea de Farmacie, dintre care 21 locurile cu taxă, numărul de locuri alocat la buget anul acesta fiind de 131.
Facultatea de Moaşe dispune de 156 de locuri la buget, pentru care s-au înscris 591 de candidaţi, dintre care 20 au aplicat pe locurile disponibile cu taxă.

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” va afişa rezultatele în urma examenului de admitere, sesiunea iulie 2013, AICI.

11 comentarii

Cristian 25-07-2013 - 14:45

„Candidaţii care au ieşit de la examen au declarat presei că testul nu a fost foarte dificil şi a avut subiecte mai uşoare decât la simulare.”
Sunt retarzi oamenii astia??? La Generala a fost supergreu, cautati listele cu punctajul obtinut de candidatii care stiu pe ce lume se afla, nu va uitati in gura tutuor imbecililor!

Andra 25-07-2013 - 23:50

depinde de varianta! au fost 8 variante de subiecte. mie mi-a picat varianta 7 si pot sa spun ca la Anatomie a fost foarte simplu! trebuie sa fii imbecil si sa nu inveti ca sa ti se para greu!

aura 26-07-2013 - 07:10

nu depinde de nici o varianta.cele 8 variante au continut aceleasi intrebari, doar ca au fost in alta ordine, ca sa nu copiati unul dupa altul.

Rebecca 25-07-2013 - 16:40

Adevarat! Nu am auzit nici macar o singura persoana care sa spuna macar ca subiectele au fost acceptabile. Nici nu se mai pune problema ca „au fost mai usoare decat la simulare”. Serios?! Alea au fost penibil de usoare comparativ cu… Cancerul asta de intrebari.

Marius 25-07-2013 - 19:22

Probabil pentru genii si pentru cei care si-au cumparat examenul subiectele au fost intr-adevar usoare. Examenul nu a avut nici o gara cu simularea, cu ce s-a dat in anii precedenti sau cu materia pe care ar fi trebuit sa o acopere. A fost ca la sfarsitul anilor ’90 de greu dar fara materialele pregatitoare necesare si fara timpul necesar. In sala de 100 de persoane in care am fost eu a plouat cu note intre 50 si 60. A fost extrem de dezechilibrat, nu a acoperit absolut deloc anumite capitole si foarte vag pe altele. Iar partea de chimie parca a fost data la misto; o tipa din fata mea ii zicea alteia ca a reusit sa faca toate problemele mai putin ultimele 10 pentru ca a ramas fara timp si deci, a trebuit sa le ghiceasca in ultimele 5 min. Si apropos, culegerea de Bio pe care am cumparat-o de la facultate a fost o pierdere fenomenala de vreme. Am facut-o cu un punctaj per total de approximativ 90. Din ea reiesea ca examenul la bio va fi doar regurgitare pura. Aiurea… Parca am dat examen examen de intrare la facultatea de bio-fizica, nu la medicina… Personal, mai bine jucam fotbal sau stateam cu burta la soare decat sa stau atatea amar de luni in casa precum cartita pe perioada hibernarii…

Andra 25-07-2013 - 23:51

din comentariul tau rezida ca ti-ai gresit alegera. nu esti facut pentru medicina. psunt optiuni destule- go on! find your way!

Viktor 26-07-2013 - 17:42

Nici tu n-ai stofa. Esti agramata si vorbesti prea trivial pentru aceasta nobila meserie. Daca nu te-a platit nimeni sa-i musti pe altii, atunci clar, esti ruda cu Dabija. Cine esti tu sa dai sfaturi altora sau sa emiti „afirmatii de valoare”?

urbos 26-07-2013 - 17:55

Pute a pui de ji dan…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-07-2013 - 18:21

—-aka kaTurboase;

….Dar este Dampfull tau !

…personal de viermme scatofag !

UnUL 26-07-2013 - 18:41

Tu puți a pui de c r e t i n, Buboșel.

Art 26-07-2013 - 12:55

Poate cineva sa puna un link cu listele cu punctaje… nu le gasesc pe nicaieri…. Mersi

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult