Acasa Actualitate-InternaSocial Admitere 2016, UMF Carol Davila. Repartizarea Candidatilor pe Sali

Admitere 2016, UMF Carol Davila. Repartizarea Candidatilor pe Sali

scris de Ziua Veche
50 afisari

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București anunță că 3.168 de candidați s-au înscris pentru concursul de admitere ce va avea loc luni în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum și la Facultatea de Moașe și Asistență Medicală (FMAM).

Admitere UMF Carol Davila 2016

Admitere UMF Carol Davila 2016

Admitere 20165, UMF Carol Davila. Potrivit unui comunicat al universității, aceștia vor concura pentru ocuparea celor 950 de locuri finanțate de la bugetul de stat, scoase la concurs de către Ministerul Educației și Cercetării.

Admitere 20165, UMF Carol Davila. Astfel, pentru cele 510 locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.942 de candidați, pentru Facultatea de Medicină Dentară — 583 de candidați pe 130 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie — 259 de candidați pe 140 de locuri, iar pentru FMAM — 384 de candidați pe 170 de locuri, precizează sursa citată.

Admitere 20165, UMF Carol Davila. Pentru concurenții ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licență pe locurile finanțate de la bugetul de stat sunt puse la dispoziție alte 470 de locuri cu taxă.

Admitere 20165, UMF Carol Davila. „În ceea ce privește repartizarea cifrei de școlarizare pe facultăți pentru admiterea în anul universitar 2016 — 2017 aceasta creionează pentru specializarea ‘Medicină’ un număr de 360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu (510 locuri finanțate de la buget și 200 locuri cu taxă). În același registru, pentru specializarea ‘Medicină dentară’ regăsim un număr similar de credite, pentru aceeași perioadă de studiu (130 locuri finanțate de la buget și 125 locuri cu taxă), la Facultatea de farmacie 300 de credite pentru 5 ani de studiu (140 locuri finanțate de la buget și 100 locuri cu taxă), în timp ce la FMAM, pe segmentul ‘Moașe și Asistență medicală generală’ pentru 4 ani de studiu, 240 de credite (100 locuri finanțate de la buget și 15 locuri cu taxă), iar pentru alte specializări FMAM care însumează 3 ani de studiu și 180 de credite au fost repartizate 70 de locuri finanțate de la buget și 30 de locuri cu taxă”, arată sursa citată.

Admitere 20165, UMF Carol Davila. „Și anul acesta, în ceea ce privește admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Carol Davila’ din București se păstrează interesul crescut înregistrat în anii anteriori, fapt ce demonstrează încă o dată că școala de medicină românească rămâne în registrul competiției și al valorilor academice, atât prin dorința tinerilor candidați de a accede în universul cercetării științifice medicale, cât și prin reputația pe care, de-a lungul istoriei sale, această Universitate și-a creat-o și poziționându-se pe harta Universităților de profil ale lumii”, a afirmat academicianul Ioanel Sinescu, rector al UMF.

Admitere 20165, UMF Carol Davila. Anul acesta, 20 de premianți ai olimpiadelor naționale și internaționale la discipline precum biologie, fizică sau chimie au decis să-și continue performanța la UMF „Carol Davila”, accederea acestora în universitate fiind posibilă, conform normelor Ministerului Educației și Cercetării, fără examen de admitere.

Admitere 20165, UMF Carol Davila. Vezi AICI Repartizarea Candidatilor pe Sali

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult