Acasa Actualitate-InternaSocial Admitere Liceu 2012: Înscrierile încep pe 6 iulie

Admitere Liceu 2012: Înscrierile încep pe 6 iulie

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Pentru prima etapă de repartizare computerizată care va avea loc pe 14 iulie sunt aşteptaţi să se încrie la admiterea la liceu peste 160.000 de elevi, începând din 6 iulie.

Admitere Liceu 2012: Inscrierile incep pe 6 iulie

Calendarul MECTS prevede că în perioada 5-8 iulie completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora. Între 6 şi 9 iulie va avea loc verificarea, de către părinţi şi candidaţi, a fişelor de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator. Ultima corectare a erorilor şi confirmarea încheierii modificărilor operate în fişele de înscriere.

Repartizarea computerizată va avea loc pe 14 iulie. Aceasta se va face ordonând candidaţii în judeţul respectiv descrescător, după medii, încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare pâna la cel cu media cea mai mică, la una din opţiunile exprimate. Media de admitere cu media aritmetică dintre media obţinută la capacitatea susţinută în clasa a VIII-a şi media generală de a absolvire a claselor V – VIII.

Când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opţiuni prima opţiune validă la care există locuri libere. Ordinea opţiunilor de pe fişă este prin urmare semnificativă, prima opţiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opţiuni. În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opţiunile exprimate pe fişă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere şi va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. Situaţia poate apare în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opţiuni, opţiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alţi candidaţi care au medii mai mari. Pentru a afla mai multe informaţii despre metodologia de admitere şi despre Evaluarea Naţională, puteţi vizita site-ul edu.ro, aici.

În 15 iulie, vor fi afişate, în unităţile de învăţământ gimnazial, listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti. La 16 iulie, este programată afişarea de către fiecare unitate de învăţământul liceal a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate. În perioada 16-26 iulie, absolvenţii vor depune dosarelor de înscriere în unităţile de învăţământ la care au fost repartizaţi. A doua repartizare computerizată va avea loc în 23 iulie.

Dacă sunteţi încă îndecişi ce liceu să alegeţi, accesaţi linkul de aici pentru a vedea topul liceelor din 2011.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS