Acasa Actualitate-InternaSocial ADMITERE MEDICINA 2017. Repartizare candidati pe sali UMF Carol Davila

ADMITERE MEDICINA 2017. Repartizare candidati pe sali UMF Carol Davila

scris de Șt. C
50 afisari

Pentru concursul de admitere în Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti ce va avea loc miercuri, 26 iulie 2017, începând cu ora 9, în domeniil emedicină, medicină dentară și farmacie, precum şi la facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală(FMAM) s-au înscris 2997 de candidaţi. Aceştia vor concura pentru ocuparea celor 1.000 de locuri , finanţate de la bugetul de stat, scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

(foto: admiteremedicina.ro)

ADMITERE MEDICINA 2017. Repartizare candidati pe sali UMF Carol Davila. Astfel, pentru cele 520 locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.810 de candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 548 de candidaţi/155de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 207de candidaţi/155de locuri, iar pentru FMAM, 432de candidaţi/170 de locuri. Pentru concurenţii ale căror medii de admitere, nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 440 de locuri cu taxă.

ADMITERE MEDICINA 2017. Repartizare candidati pe sali UMF Carol Davila. În ceea ce priveşte repartizarea cifrei de şcolarizare pe facultăţi pentru admiterea în anul universitar 2017-2018 aceasta creionează pentru specializarea „medicină” un număr de 360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu (520 locuri finanţate de la buget şi 200 locuri cu taxă). În acelaşi registru, pentru specializarea “medicină dentară” regăsim un număr similar de credite, pentru aceeaşi perioadă de studiu (155 locuri finanţate de la buget şi 125 locuri cu taxă), la facultatea de farmacie , 300 de credite pentru 5 ani de studiu (155 locuri finanţate de la buget şi 70 locuri cu taxă), în timp ce la FMAM , pe segmentul Moaşe şi Asistenţă medicală generală pentru 4 ani de studiu, 240 de credite (100 locuri finanţate de la buget şi 15 locuri cu taxă), iar pentru alte specializări FMAM care însumează 3 ani de studiu şi 180 de credite, au fost repartizate 70 de locuri finanţate de la buget şi 30 de locuri cu taxă.

ADMITERE MEDICINA 2017. Repartizare candidati pe sali UMF Carol Davila. „Dacă după 1989 interesul absolvenţilor de liceu s-a îndreptat, paradoxal, către alte facultăţi precum cele de studii economice sau drept, îndepărtându-se semnificativ de medicină, în ultimii ani asistăm la o repoziţionare a opţiunilor şi, în ceea ce priveşte admiterea laUniversitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, se accentuează un interes crescut. Acest fapt demonstrează încă o dată că şcoala de medicină românească rămâne în registrul competiţiei şi al valorilor academice, atât prin dorinţa tinerilor candidaţi de a accede în universul cercetării ştiinţifice medicale, cât şi prin reputaţia pe care, de-alungul istoriei sale, această Universitate şi-a creat-o şi poziţionându-se pe harta Universităţilor de profil ale lumii” a declaratAcad. I.Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” Bucureşti.

ADMITERE MEDICINA 2017. Repartizare candidati pe sali UMF Carol Davila. De menţionat este faptul că, anul acesta, 24 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie, au decis să-şi continue performanţa la UMF „Carol Davila”, accederea acestora în Universitate fiind posibilă, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fără examen de admitere. Totodată, dintre cei 2996 de candidaţi care vor intra în concurs, miercuri, 26 iulie 2017, 16 au obţinut nota maximă, 10, la examenul de bacalaureat.

ADMITERE MEDICINA 2017. Repartizare candidati pe sali UMF Carol Davila

Asistenta Medicala

Moase

BFKT

Tehnica Dentara

ADMITERE MEDICINA 2017.  Repartizare candidati pe sali UMF Carol – Militari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult