Acasa Actualitate-InternaSocial ADMITEREA 2016. Ierarhia pe judeţe şi la Bucureşti

ADMITEREA 2016. Ierarhia pe judeţe şi la Bucureşti

scris de Z.V.
29 afisari

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a publicat astăzi, 7 iulie, ierarhia la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a, în vederea realizării admiterii acestora în învăţământul liceal de stat.

Lista nominală a candidaţilor pe şcoală, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere

Lista nominală a candidaţilor pe şcoală, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere

Lista nominală a candidaţilor pe şcoală, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, este afişată, de asemenea, în fiecare unitate de învăţământ gimnazial.
Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).
În perioada 8-12 iulie absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile în fişele de înscriere. Ministerul Educaţiei recomandă părinţilor şi elevilor să completeze un număr cât mai mare de opţiuni, ordonate cât mai realist. Ulterior, în intervalul 9-13 iulie, fişele de înscriere vor fi validate. Validarea fişelor este o operaţiune simplă, dar obligatorie pentru toţi candidaţii, în ideea de a elimina eventualele greşeli apărute ca urmare a transcrierii mediilor din cataloagele şcolare pe fişa de opţiuni, completării numelui candidatului sau scrierii neclare a codurilor liceelor.
Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016-2017 este programată pe data de 19 iulie. Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi are loc între 21 şi 29 iulie.

Candidaţii rămaşi nerepartizaţi, din cauza opţiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării la prima etapă a admiterii, vor fi repartizaţi în data de 28 iulie. Aceştia îşi vor depune dosarele la liceele în care au fost admişi în zilele de 28 şi 29 iulie.

Vezi AICI  ierarhia la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult