Acasa Actualitate-InternaSocial Admiterea la facultate, prin examen sau pe baza mediei de la bacalaureat

Admiterea la facultate, prin examen sau pe baza mediei de la bacalaureat

scris de A.B.
6 afisari

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a anunţat că admiterea la facultăţi se va face printr-un examen scris sau pe baza mediilor de la bacalaureat, fără să mai fie luate în considerare mediile din liceu. Decizia a fost luată printr-un ordin al ministrului publicat pe 13 martie în Monitorul Oficial.

catalin baba Veşti bune pentru liceeni. La admiterea în facultate nu se mai iau în calcul mediile din liceu. Cel puţin, aşa susţine ministrul Educaţiei, Cătălin Baba.

 „Universităţile pot să opteze fie pentru probele scrise, clasicul examen de admitere, şi noi încurajăm cele mai bune universităţi să ia decizii pentru introducerea unor probe scrise, pe de altă parte, în situaţia în care anul trecut bacalaureatul a fost unul riguros, în care şi anul acesta ministerul se va angaja că va păstra aceeaşi rigoare, considerăm că universităţile se pot baza şi pe notele sau media generală obţinută la bacalaureat”, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Baba.

 El spune că admiterea se poate face fie prin examene scrise, probe orale, fie pe baza mediilor de la bacalaureat.

 Ministrul a recunoscut faptul că există licee unde elevii pot obţine mai uşor note mari.

„Da, ministerul recunoaşte că există diferenţe între licee, că există licee foarte bune, unde este greu să obţii pe parcursul anilor o medie de 9,50, după cum ministerul recunoaşte că există şi licee unde se obţine mai uşor o medie de 9,50”, a afirmat Cătălin Baba.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult