Acasa Actualitate-InternaSocial Adolescentele britanice, campioane la avort

Adolescentele britanice, campioane la avort

scris de Ziua Veche
23 afisari

Adolescentele britanice, campioane la avortCifrele arată că două treimi din adolescentele britanice însărcinate avortează, iar rata celor care preferă să renunţe la sarcină, în loc s-o păstreze, a crescut cu o cincime în ultimii zece ani, informează Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie, citat de Daily Mail.  

 

 Statisticile mai arată că numărul adolescentelor care rămân însărcinate a rămas aproape constant din 1998, în pofida fondurilor uriaşe cheltuite conform iniţiativelor guvernamentale pentru a promova sexul protejat şi contracepţia. Autorii campaniilor consideră că rata mare a avorturilor este ‘o tragedie’.

Cele mai recente statistici ale Biroului Naţional de Statistică arată că 62% dintre sarcinile adolescentelor sub 16 ani s-au sfârşit cu avorturi în 2008, în timp ce, în 1998, se înregistrau ceva mai mult de jumătate. Aproape un sfert din fetele de peste 18 ani au întrerupt sarcina, cu o cincime mai mult decât acum zece ani.

Anul trecut a fost publicat un raport, în care se arăta că Maria Britanie a devenit capitala avorturilor din Europa, depăşind pentru prima oară Franţa. În 2007, au fost 219 336 întreruperi de sarcină în Marea Britanie, faţă de 209 699 în Franţa, 150 000 în România şi 127 000 în Italia.

Criticii sunt de părere că programul controversat numit Strategia de Sarcină la Adolescente n-a dat niciun rezultat. Programul, care i-a costat pe contribuabili 300 milioane de lire sterline, a fost lansat în 1999 cu intenţia de a reduce la jumătate numărul d avorturi în următorii zece ani. În programa şcolară a fost acordată mai multă atenţie educaţiei sexuale şi în şcoli au luat fiinţă cabinete care distribuie gratuit pastile contraceptive şi pilula de a doua zi. Însă scăderea numărului de sarcini la adolescente n-a ajuns la ceea ce îşi dorea guvernul, iar în 2007 cifra lor chiar a crescut.

Numărul de avorturi în rândul femeilor de toate vârstele a crescut cu 10% în ultimul deceniu, mai arată cifrele Biroului Naţional de Statistică. Proporţia femeilor însărcinate care avortează a înregistrat totuşi o uşoară scădere, de la 22,3% în 1998 la 21,8% în 2008. Un purtător de cuvânt de la Departamentul de Sănătate spune că ‘este liniştitor să constaţi că rata avorturilor continuă să scadă’. ‘Avorturile sunt traumatizante şi stresante şi n-ar trebui niciodată să fie considerate o formă de contracepţie. Fetele – ca şi băieţii – trebuie să se gândească la contracepţie înainte să aibă relaţii sexuale’, încheie el.

5 comentarii

unom 11-09-2010 - 13:46

Puteţi intra pe un blog foarte interesant:
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Blogul conţine: înregistrări video cu miracole, videoclipuri, legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conţin şi posturi de radio şi TV on line), cărţi care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator), articole foarte interesante, etc. Vă rog intraţi pe blog şi trimiteţi-l mai departe ca să folosească şi altora. Blogul nu are scop comercial, ci de informare.

Rating 11-09-2010 - 14:01

du-te, bah, de-aici cu mizeria ta de blog si aruncati-va in prapastie amindoi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS