Acasa Actualitate-InternaSocial Adrian Radulescu: „Producatorii gasesc subterfugii pentru a creste pretul painii”

Adrian Radulescu: „Producatorii gasesc subterfugii pentru a creste pretul painii”

scris de Ziua Veche
2 afisari

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Radulescu, a declarat joi, la Arad, ca in opinia sa productia de grau a tarii noastre a fost destul de buna., informeaza Agerpres.


“Avem in acest an o productie de grau de 5,6 milioane tone, din care 40 % este foarte bun de panificat, 20 % intruneste conditii medii, iar restul este un grau care, in cupaje, ar merge poate si la panificatie, dar care se cauta foarte bine la export”, a sustinut Adrian Radulescu.

Intrebat daca exista posibilitatea majorarii pretului painii, acesta a opinat ca piata va fi cea care va decide acest lucru, scaderea puterii de cumparare a populatiei urmand sa influenteze in sens pozitiv, impiedicand cresterea pretului.

“Pe de alta parte insa, se gasesc o serie de subterfugii. La paine eu cunosc un subterfugiu folosit de producatori de ani de zile: hai sa vedem care a fost greutatea unei franzele in 1995 si cat este greutatea acesteia in 2010. Nu ii acuz pe producatorii de paine decat de faptul ca franzela ca si greutate a scazut, iar ca pret a crescut”, a adaugat secretarul de stat.

Adrian Radulescu s-a aflat joi la Arad pentru a lua parte la deschiderea celei de-a XXI-a editii a Targului Agromalim, eveniment organizat la Complexul Expo International, de Camera de Comert Industrie si Agricultura.

La editia din acest an a targului sunt prezente peste 230 de firme de profil din Romania, Ungaria, Germania, Marea Britanie si Spania.

0 comentariu

Pribeagul 26-07-2010 - 19:27

are nenumarate fatete, pare a fi prototipul omului… multilateral dezvoltat. Este aproape de toate: roman, maghiar, episcop, parlamentar european, agent secret si nesecret, zurbagiu nelinistit, si, se pare, mare amator de… femei. Deci…?

Se spune ca: Sa faci ce zice popa, nu ce face popa!

Se povesteste ca in fericita perioada interbelica, in Sapinta (stiti, aia cu Cimitirul Vesel) slujea un popa cu parul rosu, pe nume Balea.

In acea perioada glorioasa contrabanda peste Tisa era in floare. Intr-o noapte dispar caii popii Balea, si disparuti au fost. Trece mult timp; sapintenii, oameni discreti, isi vedea fiecare de treaba si negotul lui. Totusi, la un moment dat, un inaintas al turnatorilor de mai tirziu, i-a ciripit popii: Ilie i-a furat.

La soroc, asteptat cu nerabdare de popa Balea, Ilie ajunge sub pantrafir si n-are ce face, recunoaste: da parinte, eu am fost.

Canonul: Ilie, iti vei recunoaste fapta, in fata bisericii vei spune intregii comunitati cum a fost.

In zi de mare sarbatoare, asteptat cu nerabdare de membrii comunitati, care stiind ce urma sa se intimple, zimbind si susotind isi dadeau coate, Ilie martustiseste: dragi sateni, mi-e mai mare rusinea, dar trebuie sa va spun ca toti coconii din sat, cu parul rosu, sunt ai lui popa Balea.

Cam aceasta este relatia si intre presedintele Basescu si popa Tokes. Dar care dintre ai o fi Ilie si care Balea?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult