Acasa Actualitate-InternaSocial Afla despre ucigasii tacuti

Afla despre ucigasii tacuti

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Simplul schimb al cerceilor intre doua persoane sau probarea lor in magazinul de bijuterii poate reprezenta un risc major pentru sanatate. Virusul hepatitei B este un virus care se transmite extrem de usor putand fi contactat si prin aceasta modalitate. Hepatita virala B este o boala ce se transmite usor, ratele de infectare fiind cu 50 pana la 100 de ori mai mari decat in cazul infectiei HIV. Potrivit specialistilor, HVB este considerat si foarte rezistent deoarece poate supravietui procesului de fierbere timp de 20 de minute.


 

 

Primul studiu epidemiologic derulat la nivel national, ale carui rezultate sunt prezentate acum in premiera publicului larg recent realizat de o echipa coordonata de Conf. Dr. Liana Gheorghe de la Centrul de Gastroenterologie si Hepatologie, Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti, releva faptul ca in România, prevalenta hepatitei virale C este de 3,23% din totalul populatiei, iar a hepatitei virale B de 4,37% din totalul populatiei. In cifre concrete, in tara noastra sunt peste 1,5 milioane de persoane infectate cu unul din cele două virusuri, B si C, care determina o evolutie spre ciroza sau cancer hepatic, sunt in Romania. In intampinarea eforturilor medicilor, asociatiile pacientilor cu afectiuni hepatice, cu sprijinul Roche Romania, realizeaza in zilele de 22 si 23 mai,, in noua orase din Romania o campanie de informare cu privire la hepatitele virale cronice. In cadrul campaniei „Afla de C! afla de B! – Informeaza-te! Testeaza-te!” , vor fi distribuite peste 300.000 de materiale informative in 15 hipermarketuri din Bucuresti, Oradea, Suceava, Ploiesti, Braila, Constanta, Focsani, Iasi si Cluj-Napoca.

Hepatitele virale B si C sunt considerate “ucigasi tacuti”, deoarece persoanele infectate pot sa nu manifeste nici un fel de simptome, nestiind astfel ca sunt afectati de aceste boli. Netratate, hepatitele virale B si C pot duce la ciroza hepatica, cancer hepatic sau insuficienta hepatica, complicatii ce ameninta direct viata pacientilor. La nivel global, aproximativ 4 milioane de persoane sunt infectate anual cu virusul hepatitic C, aceastea adaugandu-se celor 180 de milioane de persoane deja infectate. Organizatia Mondiala a Sanatatii recunoaste hepatita virala B ca pe una dintre principalele maladii care afecteaza astazi populatia lumii avand in vedere ca 350 milioane de persoane sunt infectate cu virusul hepatitei B, in intreaga lume. In fiecare an, peste 500,000 de persoane mor din cauza hepatitei virale B.

0 comentariu

privatul 16-07-2010 - 14:28

huhuuu ai dat de cracu cu moldoveanca ta cea apriga

privatul 16-07-2010 - 14:28

dracu, mai paron , huhu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult