Află totul despre biletele unice RATB-Metrorex-SNTFC | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE.Află totul despre biletele unice RATB-Metrorex-SNTFC

UPDATE.Află totul despre biletele unice RATB-Metrorex-SNTFC

scris de C.P.
3 afisari

UPDATE 15,01. Reprezentanţii Primăriei Capitalei, Metrorex şi SNTFC au testat sâmbătă biletul unic, ce va fi pus în circulaţie, începând cu data de 3 noiembrie, pe liniile RATB şi metrou, în cadrul proiectului privind integrarea tarifară.
Tichetele unice vor fi valabile pentru circulaţia cu metroul şi cu toate mijloacele de transport public în comun de suprafaţă, cu excepţia liniilor turistice şi expres, linia de cale ferată urmând să intre în sistem la o dată ulterioară.

———————————-

Prima testare a proiectului privind integrarea tarifara RATB- Metrorex-SNTFC, ca urmare a finalizarii integrarii sistemului tehnic pentru introducerea biletelor unice, are loc sâmbătă de ora 13.00, la Gara de Nord (peronul 14), pe un autobuz RATB, pe un tren ‘Sageata albastra’ si la metrou, în statia ‘Gara de Nord’ (intrarea dinspre Calea Grivitei).

Se introduc biletele unice RATB-Metrorex-SNTFC

Vor fi introduse în oferta tarifara noi titluri de calatorie, ce vor putea fi utilizate, în prima etapa, la RATB si Metrorex, ulterior si la SNTFC (pe inelul de cale ferata al Municipiului Bucuresti deservit de CFR Calatori).  Noile titluri de calatorie si tarifele aferente acestora vor fi urmatoarele: – bilet unic 60 de minute (valabil pentru RATB si Metrorex) – 5 lei – bilet cu 10 calatorii de câte 60 de minute pentru fiecare calatorie (valabil pentru RATB si Metrorex) – 30 lei – abonament de o zi (valabil pentru RATB si Metrorex) – 16 lei.
Noile bilete vor fi realizate pe cartela Multiplu din Sistemul Automat de Taxare al RATB. Regia Autonoma de Transport Bucuresti va asigura suportul tehnico-financiar pentru emiterea, comercializarea si gestionarea biletelor si va coordona toate activitatile aferente prin Sistemul Automat de Taxare.
RATB detine o retea de peste 230 de puncte de vânzare, care acopera tot Bucurestiul, fiind singurul emitent de carduri pentru aceste titluri tarifare integrate. Cardurile cu valoare preîncarcata vor fi vândute atât în reteaua RATB cât si în reteaua METROREX, la 52 de puncte de vânzare din statiile de metrou.
Important de retinut ! Aceste noi titluri de calatorie nu sunt valabile pe liniile Expres sau pe liniile cu tarif special din reteaua RATB.
Biletele si abonamentele mentionate mai sus accepta ultima validare cu un minut înainte de expirarea duratei de valabilitate si, dupa ultima validare, permit continuarea calatoriei pâna la capatul liniei, cu vehiculele RATB sau pâna la iesirea din statie, cu trenurile Metrorex, indiferent de durata calatoriei. Abonamentul de o zi este valabil 24 de ore, începând de la ora validarii.
Noile titluri de calatorie vin în completarea ofertelor actuale ale RATB si Metrorex, care ramân în continuare valabile, si reprezinta noi instrumente de plata puse la dispozitia publicului calator, se arată într-un comunicat al PMB.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult