Acasa Actualitate-InternaSocial Ai băut şi vrei să te urci la volan? Vezi aici cum îţi testezi alcoolemia!

Ai băut şi vrei să te urci la volan? Vezi aici cum îţi testezi alcoolemia!

scris de B.C.R
6 afisari

Fie că beau de bucurie, fie de supărare, fie doar din pasiune, românii au o relaţie apropiată cu alcoolul. Până aici nu ar fi nicio problemă dar nu sunt puţine cazurile când după câteva pahare sau chiar sticle, se urcă la volan.

alcool chei volan etilotestMulţi justifică gestul prin încrederea deplină în propriile capacităţi de control şi reacţie. Chiar dacă au băut, se simt în stare să conducă maşina. Însă fiecare organism reacţionează diferit. Unii oameni sunt mai rezistenţi, alţii mai puţin rezistenţi la băuturile alcoolice.

Aşa că, dacă tot ai apucat să bei o bere-două sau un pahar cu vin şi ţii morţiş să pleci cu maşina, cel mai bine ar fi să faci un test înainte, pentru a vedea aproximativ ce alcoolemie ai în sânge.

Asta te va lămuri, chiar dacă tu te simţi în stare să conduci fără probleme, dacă merită totuşi să-ţi pierzi permisul şi să plăteşti amenzi în cazul unui control al poliţiei. Pe internet se pot găsi chestionare ce joacă rol de etilotest. Mai nou a apărut şi o aplicaţie pentru telefonul mobil.

În principiu, procedura este aceeaşi pentru toate testele de acest gen. Utilizatorul alcooltestului trebuie să introducă câteva date personale: vârstă, sex, înălţime, greutate şi să menţioneze băutura consumată, cantitatea şi cât timp a trecut de la ultimul pahar. Rezultatul este oferit pe loc.

Mai practic, poţi să cumperi un tester de alcool care te costă câteva zeci de lei. Acest aparat poate determina dintr-o singură suflare concentraţia de alcool din sânge, putând fi utilizat înainte de a va urca la volan.

Sursa: incont.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult