Acasa Actualitate-InternaSocial Ajutoarele neamului pentru sinistrati

Ajutoarele neamului pentru sinistrati

scris de Ziua Veche
0 afisari

Institutiile statului incearca sa ii sustina pe cei afectati de inundatii. In afara de activarea mecanismelor de ajutor la nivelul UE si a rectificarii bugetare ce urmeaza sa se faca, companiile nationale care inregistreaza profit si angajatii acestora anunta campanii de sustinere pentru cei din zonele afectate de inundatii. Primaria Capitalei si cele de sector organizeaza la randul lor actiuni de colectare de bunuri, materiale de constructii, imbracaminte si alimente neperisabile ce vor fi trimise sinistratilor.

@ Un numar de 18 companii nationale din subordinea Ministerului Economiei doneaza 7-10 milioane euro pentru sprijinirea persoanelor afectate de inundatii, a anuntat ministrul luni Adriean Videanu. El a explicat ca banii provin din fondurile de care dispun companiile si din donatiile salariatilor. Aceste sume vor fi folosite la refacerea caselor distruse de inundatii.

@ Oferta de ajutor din partea Belgiei si a Austriei dupa solicitarea din 2 iulie a autoritatilor romane de activare a mecanismul european de protectie civila, dupa gravele inundatii din nordul si estul Romaniei, consta in 21 de pompe de apa, opt generatoare electrice si o unitate de purificare a apei. Austria a oferit ca donatie 10 pompe de apa si trei generatoare electrice de 14 kW. Belgia a furnizat ca donatie pentru Romania 11 pompe de apa, cinci generatoare electrice de 3,3 kW si o unitate de purificare a apei. Mecanismul european de protectie civila faciliteaza cooperarea in reactia la dezastre. La acest mecanism participa 31 de tari europene (cele 27 state membre UE plus Croatia, Islanda, Liechtenstein si Norvegia). Dupa activarea sa, mecanismul asigura coordonarea actiunilor de interventie pentru asistenta in UE si in afara acesteia. Astfel de actiuni sunt coordonate de CE prin Centrul de informare si monitorizare.

@ Compania Nationala Posta Romana a anuntat organizarea unei actiuni de colectare de fonduri si bunuri materiale pentru cei afectati de inundatii, care se va desfasura in perioada 5 iulie – 8 august prin toate subunitatile postale, se arata intr-un comunicat al institutiei. Campania ”Furia apelor oprita cu suflet” a fost lansata luni de Posta Romana si se adreseaza atat salariatilor postali, cat si persoanelor care doresc sa ajute sinistratii din zonele inundate. In esenta, actiunea vizeaza strangere de fonduri si de bunuri materiale – alimente neperisabile si articole de imbracaminte, donatiile putand fi facute in timpul programului de lucru al subunitatilor postale.

@ Prefectura Capitalei a anuntat luni ca au fost infiintate la nivelul municipiului Bucuresti 14 centre de colectare a ajutoarelor pentru persoanele afectate de inundatii, in urma discutiilor dintre prefectul Mihai Atanasoaei si reprezentantii autoritatilor locale. Primaria Municipiului Bucuresti a deschis pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 46 un cort ce functioneaza zilnic intre orele 9.00 si 21.00. Primaria sectorului 2 are un centru pe Aleea Circului, functional de luni pana vineri (10.00-20.00). Primaria sectorului 3 a deschis pe Calea Dudesti – Pantelimon nr.2-6 un cort deschis de luni pana duminica (10.00 – 16.00). Primaria sectorului 4 a amenajat centre de colectare a ajutoarelor in sase puncte, respectiv pe Bulevardul George Cosbuc nr. 6-16, la Piata Big Berceni, Piata Progresul, Parcul Tineretului, Piata Unirii (capatul tramvaiului 32) si la statia de metro Brancoveanu, deschise zilnic intre 9.00 – 20.00. Primaria sectorului 5 a amenajat puncte de colectare pe platoul din fata Academiei Militare, deschis zilnic intre 07.00-22.00, la sediul Primariei din Bulevardul Regina Elisabeta nr. si la Piata Rahova – Soseaua Alexandriei nr. 3-5. Primaria sectorului 6 a amenajat puncte de colectare la Complexul de servicii sociale ‘Sfantul Nicolae’, Bd. Uverturii nr. 81, la Centrul pentru Copii cu Dizabilitati si la Directia pentru Protectia Copilului din strada Tibles nr. 64, toate functionale de luni pana vineri intre orele 9.00 si 16.30.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult