Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – ALERTĂ METEO: Bucureșteni, nu ieșiți din casă după ora 19,00 ! Efectele furtunii: un om a murit

UPDATE – ALERTĂ METEO: Bucureșteni, nu ieșiți din casă după ora 19,00 ! Efectele furtunii: un om a murit

scris de Ziua Veche
20 afisari

UPDATE: Vijelia de miercuri seara a făcut o primă Victimă în București! Un copac a căzut peste o persoana, pe Sos. Viilor, la nr. 45. În zonă actioneaza descarcerare si ambulanta SMURD, anunță ISU București-Ilfov. Barbatul decedat are varsta de 42 ani. Conform medicilor, a murit după ce a suferit o lovitura foarte puternica la nivelul capului, produsa de caderea unui copac.

UPDATE – Autoritățile au acționat, miercuri seară, în București, pentru îndepărtarea a opt copaci căzuți pe carosabil, autoturisme sau linii electrice, iar în județul Ilfov – pentru extragerea apei din patru subsoluri și îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil, informează ISU București – Ilfov.

Potrivit sursei citate, pagubele au fost înregistrate ca urmare a vremii nefavorabile anunțate de meteorologi.

Oficialii ISU au precizat că cinci autoturisme au fost avariate în București și nu au fost înregistrate victime.

Echipele de intervenție au fost sesizate să acționeze la nivelul Bucureștiului în str. Lonea, pentru un copac căzut pe carosabil, în Calea Giulești 426, unde un copac a căzut pe fire de electricitate, în strada Cotul Siretului 4, unde o creangă a căzut pe stradă.

Incidente au mai fost semnalate pe bd. Iuliu Maniu 57 (vis-a-vis de Piața Veteranilor), unde un copac a căzut pe o mașină și pe bulevardul Kiseleff, unde au căzut doi copaci — unul in zona Piața Presei, unul in zona Arcul de Triumf.

Primarul general, Gabriela Firea, îi roagă pe bucureșteni, având în vedere avertizările meteorologice, să rămână acasă miercuri seara, dacă nu au drumuri urgente.

Nori de furtuna deasupra partii de nord a capitalei,

„Aș dori să adresez o rugăminte bucureștenilor. Dacă în această seară nu au drumuri foarte urgente, strict necesare, să rămână acasă, pentru că, după ora 20,00, vor începe aceste fenomene meteo extreme, vântul care va avea aspect de vijelie și este bine să ne protejăm, chiar dacă instituțiile statului iau toate măsurile necesare în aceste situații”, a declarat Firea, la un comandament convocat la Primăria Capitalei.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) prognozează intensificări ale vântului de peste 50 km/oră și precipitații de circa 25 litri/mp miercuri în Capitală, a anunțat reprezentantul ANM Gabriela Băncilă, la comandamentul convocat la Primăria Capitalei.

Ea a precizat că ANM va actualiza mesajul de informare valabil în prezent printr-o atenționare cod galben ce se va referi și la zona Capitalei.

„În zona Capitalei, manifestările specifice instabilității atmosferice pe care le viza atenționarea cod galben vor fi de interes în orele serii și în prima jumătate a acestei nopți”, a declarat Băncilă.

Ea a precizat că, după ora 18,00, treptat, vântul se va intensifica.

„Intervalul critic pentru București îl apreciem în perioada ora 20,00 — 1,00, 2,00, 3,00 noaptea, când norii de furtună își vor face apariția și aici. Intensificările de vânt le apreciem în jurul a 55 — 65 de km/oră. De asemenea, vântul poate lua aspect de vijelie”, a spus reprezentantul ANM, menționând că este posibil ca în anumite cartiere să se atingă viteze chiar mai mari de 65 de km/oră.

Ea a menționat că ANM apreciază precipitații în jurul a 25 de litri/mp, dar este foarte posibil ca în unele cartiere ale Bucureștiului să se înregistreze 30 — 35 de litri/mp.

„Mare parte din aceste cantități se vor înregistra într-un interval scurt de timp, o oră, o oră și jumătate, cel mult două ore. După ora 3,00 noaptea, treptat, fenomenele vor diminua ca intensitate. Până dimineața ploaia se va opri, vântul va mai avea intensificări și pe parcursul zilei de mâine în zona Municipiului București, dar vorbim despre rafale ale vântului undeva până la cel mult 40—50 km/oră. Prin urmare, chiar dacă ANM va actualiza mesajul de atenționare pe care îl anunțam că va fi emis pe parcursul zilei de astăzi, unele intensificări ale vântului, dar unidirecționale, se vor semnala și pe parcursul zilei de mâine”, a explicat Băncilă.

Ea a informat că temperatura va scădea semnificativ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult