Acasa Actualitate-InternaSocial Alertă sanitară: Tone de ouă cu salmonella au ajuns în magazine

Alertă sanitară: Tone de ouă cu salmonella au ajuns în magazine

scris de B.C.R
2 afisari

Alertă sanitară: tone de ouă infestate cu salmonella au ajuns pe rafturile mai multor magazine din ţară. Ouăle provin de la o fermă de găini din judeţul Neamț.

ouăle infestate cu salmonella

Ouă infestate cu salmonella

Cei care au mâncat ouăle infestate cu salmonella pot avea febră, dureri abdominale, diaree şi stări de oboseală. Aceste simptome pot apărea şi la persoanele care au consumat carnea păsărilor bolnave.

Însă, spun medicii, aceste simptome apar doar în cazul în care ouăle nu sunt fierte până când se întăresc la interior sau carnea nu este gătită la temperaturi înalte.

Focarul de salmonella de la ferma de păsări din judeţul Neamţ a fost depistat pe 8 august, în urma examenelor realizate în cadrul programului de control oficial derulat prin Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, anunta digi24.ro.

S-au prelevat probe atât de la păsări, cat şi din ouă, şi toate au ieşit pozitive. Prin urmare, inspectorii au pus ferma sub sechestru.

Astfel, peste 10.000 de găini vor fi eutanasiate şi tone de ouă urmează să fie distruse. Administratorul societăţii urmează să fie despăgubit de stat

1 comentariu

bibi 21-08-2013 - 09:25

si in ce magazine sunt ouale ?? sa stim sa nu mai cumparam de acolo !!! fiti corecti si dati numele fermei si a magazinelor in care au fost distribuite bombele cu salmonella !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult