Acasa Actualitate-InternaSocial Altă minune la Caracal

Altă minune la Caracal

scris de R. C.P.
5 afisari

Şantierul centurii ocolitoare a municipiului Caracal a fost inaugurat oficial miercuri, în prezenţa reprezentanţilor executantului lucrărilor şi ai administraţiei locale, fiind oficiată şi o slujbă religioasă.

Teatrul National din Caracal

Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, care s+a înscris destul de recent în UNPR, a precizat că şantierul a fost organizat în urmă cu o lună şi lucrările au început de două săptămâni. ‘Am aşteptat cu mult interes momentul începerii lucrărilor. Pentru că este o investiţie importantă pentru oraş la deschiderea şantierului au fost prezenţi şi preoţi care au oficiat o slujbă religioasă. Centura ocolitoare va fi realizată de firma Romstrade care mai lucrează acum în judeţ şi pe DN6 pe porţiunea Mihăeşti – Drăghiceni. Acolo lucrează foarte bine, respectă termenele’, a arătat primarul, potrivit Agerpres.
Centura ocolitoare a oraşului Caracal se va întinde pe 11 kilometri şi este o investiţie de peste 44 de milioane de lei. Drumul va mai avea un pod şi 14 podeţe, precum şi un spaţiu de parcare de lungă durată. Finanţarea este nerambursabilă în proporţie de 70%, din fonduri europene, restul fiind contribuţie guvernamentală.
Centura ocolitoare va reduce şi poluarea din oraş cauzată de traficul rutier, dar şi disconfortul cauzat de zgomotul produs de maşinile de mare tonaj care traversează municipiul. Până la realizarea centurii ocolitoare a Caracalului, maşinile de mare tonaj vor continua să treacă prin centrul municipiului, fapt ce determină deteriorarea străzilor din oraş, disconfort pentru locuitori, dar şi pentru şoferi, nevoiţi să circule cu viteze foarte mici din cauza aglomeraţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult