Acasa Actualitate-InternaSocial Ambasadorul SUA: Românii vor intra în Visa Waiver atunci când se va reduce rata de refuzuri

Ambasadorul SUA: Românii vor intra în Visa Waiver atunci când se va reduce rata de refuzuri

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat, joi, la Antena 3, că românii ar putea intra în programul Visa Waiver atunci când se va reduce rata de refuzuri, transmite Agerpres.


„Este o lege foarte clară pentru a intra în Visa Waiver – trebuie ca rata de refuzuri să fie sub 3%. Rata României este în jur de 20%. Este posibil să intraţi în Programul Visa Waiver, Grecia tocmai a intrat în acest program, aşadar trebuie să vă reduceţi rata de refuzuri. Nu vreau să cobesc, dar, atunci când veţi face acest lucru, veţi intra în Programul Visa Waiver. Trebuie să reduceţi numărul de cereri ale oamenilor care solicită repetat viză, deşi ştiu că nu o vor primi. De fiecare dată când un român face acest lucru, rata de refuzuri creşte. Nici nu ar trebui să solicite vize. De aceea, am lucrat, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, pentru a educa poporul român să nu mai continue să solicite viză”, a explicat Gitenstein.
El a spus că motivul cel mai frecvent pentru care un român nu primeşte viză este faptul că ”nu are legături suficient de puternice cu România, că nu se va întoarce aici, nu are slujbă aici, nu are o casă, nu are unde ţine proprietăţi, nu are familie”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult