Acasa Actualitate-InternaSocial Ambulanţă atacată cu pietre. Cine îşi bate joc de noi? Copii răpiţi, isterie şi prostie

Ambulanţă atacată cu pietre. Cine îşi bate joc de noi? Copii răpiţi, isterie şi prostie

scris de M. BÂTCĂ
5 afisari

Un post de televiziune relata, în urmă cu doar câteva zeci de minute, că o ambulanţă a fost atacată cu pietre în cartierul Ferentari, din Bucureşti.

ambulanta

foto emm.ro

În ciuda campaniei de liniştire a populaţiei, demarată de Poliţie, reacţia violent-isterică a locuitorilor din zonă era legată de aberantele zvonuri disemintate în special pe reţelele de socializare privind răpiri de copii şi prelevări de organe.

„Din cauza unor zvonuri false, angajaţii întâmpină dificultăţi în activitatea de salvare de vieţi omeneşti. Au fost situaţii de agresiuni verbale şi agresiuni fizice sub pretextul că răpesc copii. Conducerea ambulanţei Bucureşti neagă ca ar fi implicată în aceste acţiuni. Ambulanţele noastre sunt vopsite în culori distincte şi poartă toate emblemele distinctive, toţi angajaţii poartă echipament de protecţie în culorile protocaliu cu bleumarin”, a declarat, pentru realitatea.net, Alice Grasu, medic coordonator al Ambulanţei Bucureşti.

Culmea însă, la acelaşi post de televiziune, purtătorul de cuvînt la Poliţiei Capitalei a intervenit telefonic, precizând că astăzi nu s-a înregistrat nici un incident care să implice ambulanţe.

A confirmat însă că, joi seară, în Bucureşti, un tânăr a fost agresat de locuitorii unui cartier, după ce a stat de vorbă cu un minor. Aparent, o femeie aflată în zonă, pentru că a crezut că este martora unei răpiri, a cerut ajutorul unor bărbaţi. Fără să mai stea la discuţii, aceştia l-au luat la bătaie pe tânăr.

Dupa comunicatul de ieri, Poliţiaa  revenit şi vineri cu precizări. Astfel, la Poliţia Capitalei, în 2011, nu a fost înregistrată nicio cauză penală privind răpirea de copii, din care să rezulte că acest lucru a fost făcut pentru prelevarea de organe a declarat vineri chestorul Vasile Viorel, şeful Poliţiei Capitalei.

El a spus că această precizare survine în contextul în care circulă informaţii false pe această temă.

„Toate cazurile au fost soluţionate în totalitate. Specialiştii de la criminalitate informatică verifică şi au luat toate măsurile necesare pentru a identifica persoanele care au transmis astfel de zvonuri false, prin intermediul reţelelor de socializare de pe internet”, a precizat Vasile Viorel, citat de Agerpres.

El a menţionat că dacă vor fi găsite persoane vinovate în acest sens, acestea riscă de la măsuri de reţinere până la privarea de libertate, în funcţie de circumstanţe.

Potrivit şefului Poliţiei Capitalei, cei în cauză pot fi încadraţi juridic la infracţiuni informatice, fapte prevăzute în Codul Penal la alarmarea fără temei a autorităţilor.

În context, Vasile Viorel a făcut un apel la mass-media să nu promoveze mesaje fără a fi verificate în prealabil la Poliţia Capitalei.

„Poliţia Capitalei îşi face datoria, în Bucureşti este linişte şi are toate motivele să-şi desfăşoare activitatea în mod normal”, a precizat chestorul Vasile Viorel.

7 comentarii

Liviu 08-07-2011 - 13:23

Romanu’ musca imediat orice zvon pentru ca el traieste prin barfa … Sa nu uitam insa ca cele care s-au intamplat s-au intamplta in … Ferentari !

oana 08-07-2011 - 14:55

nu ne baga pe toti in aceeasi oala,eu locuiesc intr-un bloc foarte linistit din ferentari

Liviu 08-07-2011 - 17:45

Felicitari ! Nu mi-ai raspuns daca ai absolvit bacalaureatul ?! Si ai gasit „melodia” pana la urma ?!!!

Liviu 08-07-2011 - 18:31

RECTIFICARE: Te-am confundat cu Ioana ! Scuza-ma !!!

Arhimede 08-07-2011 - 14:05

Da. Românu’ este cum este.
Dar cauzele şi punctul de pornire, ar trebui căutat de SRI.
Vor găsi cu siguranţă niscai „prieteni” dintr-o ţară nu prea îndepărtată.

Pac Pac 08-07-2011 - 14:19

Tiganii si zvonacii trebuiesc prinsi si caftiti binee!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult