Acasa Actualitate-InternaSocial Ambulanta intra in greva pe 31 mai

Ambulanta intra in greva pe 31 mai

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Peste 10.000 de angajati ai Serviciilor de Ambulanta intra in greva de luni, 31 mai, pe o perioada nedeterminata, insa fara a afecta activitatea medicala de urgenta.


„Biroul Executiv al Federatiei Nationale Sindicale ‘Ambulanta’ a hotarat ca incepand cu data de 31 mai 2010, ora 10.00, sa declanseze Protestul National pe o perioada nedeterminata, care se va desfasura dupa un plan bine stabilit si care a fost comunicat la toate organizatiile de sindicat din Serviciile Publice de Ambulanta, cat si Ministerului Sanatatii”, trasmite Mediafax.

Astfel, vor protesta peste 10.000 de angajati din Serviciile de Ambulanta, care si-au exprimat nemultumirile, prin semnatura, impotriva masurilor austere propuse si sustinute de Guvern in Acord cu Fondul Monetar International.

Potrivit programului, luni se vor organiza mitinguri in incinta statiei centrale a fiecarui serviciu de ambulanta, incepand cu ora 10.00, iar timp de trei minute vor functiona sirenele, dar sistemele luminoase vor functiona pe toata perioada desfasurarii protestului.

„In timpul mitingului se vor prezenta doleantele sindicalistilor si se va scanda in masa. De la ora 10.57 pana la ora 11.00 vor suna sirenele. Se pot organiza conferinte de presa la nivel central si local”, se arata in programul sindicalistilor.

Printre activitatile suspendate pe perioada protestului sunt: eliberari de certificate de deces, externari, transporturile sanitare neasistate efectuate cu ambulante de tip A 1 si A 2 (personalul de pe aceste tipuri de ambulante va fi folosit in compartimentul de asistenta medicala de urgenta suplimentand echipajele de pe ambulantele de tip C 2, B 1 si B 2).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult