Acasa Actualitate-InternaSocial Amenzi de 900.000 de lei pentru concedii medicale ilegale

Amenzi de 900.000 de lei pentru concedii medicale ilegale

scris de Ziua Veche
2 afisari

Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate a fost suplimentat, in doar trei saptamani, cu peste 900.000 lei din amenzile aplicate si sumele incasate ca urmare a respingerii de la plata a concediilor medicale care au fost eliberate ilegal, a anuntat joi Serviciul de presa al Ministerului Sanatatii. Acesta este rezultatul controlului privind acordarea concediilor medicale, solicitat de ministrul Sanatatii Cseke Attila si efectuat in perioada 19 mai-4 iunie 2010 de reprezentantii caselor de asigurari de sanatate.
“In urma controalelor, Fondul Unic de Asigurari de Sanatate a fost suplimentat cu suma de peste 900.000 lei. Ca sa aveti o imagine asupra acestui subiect, cu acesti bani pe care i-am strans in trei saptamani am putea asigura tratamentul standard pentru aproape 90 de bolnavi de cancer pe an, sau am putea finanta tot ceea ce inseamna medicamente, materiale sanitare, salarii pe o luna in trei Unitati de Primiri Urgente din spitale de nivel mediu”, a declarat ministrul Cseke Attila. Controlul a vizat, la nivel national, 1540 de medici care au eliberat certificate de concediu medical, identificandu-se abateri de la legislatia in vigoare in cazul a 336 dintre acestia. Ca urmare, au fost aplicate 222 amenzi contraventionale in valoare de 859.250 lei, iar 73 de medici au primit avertismente. Pentru 31 medici, valoarea garantata a punctului a fost diminuata cu 10%. De asemenea, reprezentantii caselor de asigurari de sanatate au reziliat un numar de 28 conventii pentru acordarea si eliberarea certificatelor de concediu medical si au fost sesizate comisiile de disciplina ale colegiului medicilor pentru 10 dintre cadrele medicale gasite in culpa. Controalele vor continua si in zilele urmatoare, a mai precizat Serviciul de presa al Ministerului Sanatatii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult