Acasa Actualitate-InternaSocial Amenzi marite pentru pirateria din transportul rutier

Amenzi marite pentru pirateria din transportul rutier

scris de Ziua Veche
56 Afisari

 

.Executivul a decis sanctionarea cu amenda cuprinsa intre 10.000 si 15.000 de lei scolile de soferi si instructorii auto care nu au autorizatie valabila – a fost retrasa, anulata sau a expirat. Persoanele care presteaza servicii de transport rutier fara autorizatie vor fi sanctionate prin pierderea dreptului de utilizare a autovehiculului timp de sase luni, prin retinerea placutelor de inmatriculare impreuna cu certificatul de inmatriculare.


Aceste prevederi sunt cuprinse intr-o Ordonanta de Urgenta ce a fost adoptata in sedinta Cabinetului Boc de luni dimineata, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului Ioana Muntean.
In privinta transportului in regim taxi, acestor operatori li se interzice sa stationeze pentru a lua pasageri in alte localitati decat cea pentru care taximetristii respectivi sunt autorizati, a mai precizat purtatorul de cuvant al Guvernului. In cazul utilizarii pentru transport public de persoane a unui autoturism cu 8+1 locuri, fara a se detine autorizatie de transport in regim de inchiriere, se suspenda dreptul de utilizare a autoturismului prin retinerea de catre politistii rutieri a placutelor de inmatriculare si a certificatului de inmatriculare aplicandu-se si sanctiunea contraventionala corespunzatoare.

 S-au amplificat activitatile ilicite 

Instructorul de pregatire practica prevazut poate fi autorizat numai daca potrivit dispozitiilor legale in vigoare, a fost angajat cel putin trei ani cu norma intreaga sau a activat cel putin sase ani ca instructor auto atestat, in cadrul scolilor autorizate sau daca face dovada ca a detinut autorizatie pentru activitatea de pregatire practica a conducatorilor auto, eliberata de autoritatea competenta si nu a avut suspendat permisul de conducere si/sau atestatul in ultimii trei ani. Ioana Muntean a explicat ca aceste masuri vin ca urmare a amplificarii activitatilor ilicite in ceea ce priveste desfasurarea activitatilor de transport rutier de persoane si marfa, transport in regim de taxi, in regim de inchiriere, serviciile de transport public local, precum si activitatea de pregatire a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere auto.

1 comentariu

TITI 12-02-2011 - 18:28

DECAT SA DAU IN CAP LA ALTI MAI BINE PREFER SA FAC PIRATERIE TAXI SI SA NU DAU NIMIC LA STAT ,CE M_IQ DAT STATU MIE STIE SA NE JUPOAIE

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult