Acasa Actualitate-InternaSocial Amenzi usturătoare pentru cine nu are anvelope de iarnă

Amenzi usturătoare pentru cine nu are anvelope de iarnă

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Ministerul Transporturilor le-a pus gând rău celor care pornesc la drum pe zăpadă, derapează şi blochează şoselele, fără a avea anvelope de iarnă. Toţi aceştia vor fi puşi să plătească taxe usturătoare pentru tractarea de urgenţă şi penalităţi pentru timpul în care i-au blocat şi pe alţii, anunţă incont.ro.

Deocamdată, proiectul se referă doar la transportatorii de marfă şi de persoane, dar ar putea fi extins şi la autoturismele personale. Proiectul se află pe masa ministrului Transporturilor Anca Boagiu şi ar urma să intre în vigoare de la 1 noiembrie. Se aplică deocamdată pentru transportatorii de marfă şi de persoane, însă responsabilii caută o variantă care să îi oblige şi pe şoferii de autoturisme. Operatorii privaţi au sărit ca arşi. Echiparea completă a unui camion mare cu anvelope de iarnă se apropie de 30.000 lei. “Transportatorii de marfă şi de persoane vor fi obligaţi să aibă anvelope de iarnă. În caz contrar vor plăti tractarea şi amenda în cazul în care vor rămâne înzăpeziţi”, a declarat Andrei Cristian, director siguranţă rutieră la CNADNR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult