Acasa Actualitate-InternaSocial Americanii lucreaza la un vaccin antistres

Americanii lucreaza la un vaccin antistres

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Suprasolicitarea psihologica are consecinte extrem de nefaste asupra sanatatii. Cand ne stresam prea mult, producem niste hormoni care intensifica activitatea creierului, precum si a intregului organism. Problema este ca nivelul acestor hormoni ramane extrem de ridicat o lunga perioada de timp. Apoi, hormonii devin toxici, ucid celulele creierului si afecteaza sistemul imunitar – explica profesorul de neuro-chirurgie Robert Sapolski, cel care a descoperit mecanismul biochimic al stresului, transmite EFM, citat de Rador.


Sapolski a inceput sa studieze fenomenul in urma cu 30 de ani, in Africa. Grupul sau de cercetatori a descoperit o modalitate de a inhiba mecanismul genetic de producere a acestor hormoni, atunci cand nevoia pentru ei dispare. Vaccinul are la baza gene speciale de protectie, create cu ajutorul ingineriei genetice, care actioneaza asupra celor mai predispuse parti ale creierului, la efectele adverse ale hormonilor de stres. Experimentele efectuate pe sobolani au dat rezultate pozitive. In prezent, sunt in pregatire testele pe oameni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult