Acasa Actualitate-InternaSocial Amnistia fiscală, extinsă. Cine beneficiază de scutiri

Amnistia fiscală, extinsă. Cine beneficiază de scutiri

scris de A.H.
2 afisari

Proiectul de amnistie fiscală a fost extins de Senat. Potrivit noilor amendamente, de scutirea restituirii sumelor suplimentare vor fi beneficia atât personalul din învăţâmânt, cât și toţi bugetarii care au obţinut venituri de natură salarială constatate a fi nelegale.

Amnistie fiscală pentru toți bugetarii.

Amnistie fiscală pentru toți bugetarii.

Noul act normativ, formulat de senatorul Liviu Pop, se referea iniţial la scutiri aplicate profesorilor din trei localităţi din judeţul Hunedoara. Propunerea a fost retrimisă în Parlament de preşedintele Traian Băsescu, care a reclamat printre altele faptul că legea este discriminatorie aplicându-se doar persoanelor din anumite localităţi.

Ulterior, legea a trecut de senatorii din Comisia de muncă, măsura amnistierii fiind aplicată tuturor bugetarilor.

”Prezenta lege se aplică personalului ale cărui venituri de natură salarială au fost stabilite în baza Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice nr. 330/2009, cu modificările şi completările ulterioare, Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte măsuri în domeniul bugetar, cu modificările şi completările ulterioare, Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice nr. 284/2010, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Legii nr. 63/2011 privind încadrarea şi salarizarea în anul 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, cu modificările şi completările ulterioare”, precizează iniţiativa adoptată de Senat, conform amendamentului formulat de Comisia de muncă.

”Se aprobă exonerarea de la plată pentru sumele reprezentând venituri de natură salarială, pe care personalul prevăzut la articolul 1 (personalul bugetar – n.r.) trebuie să le restituie ca urmare a deciziilor de impunere emise de angajatori, drept consecinţă a constatării de către Curtea de Conturi sau alte instituţii cu atribuţii de control, a unor prejudicii”, mai precizează legea.

Legea amnistiei fiscale a fost adoptată de Senat cu 122 de voturi ”pentru” şi două abţineri, urmând ca decizia finală să fie luată de Camera Deputaţilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult