Acasa Actualitate-InternaSocial Anca Boagiu l-a demis pe directorul CFR Călători

Anca Boagiu l-a demis pe directorul CFR Călători

scris de C.F.V.
13 afisari

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, l-a demis miercuri pe Liviu Pescăraşu din funcţia de director general la CFR Călători, în urma unui control efectuat la companie, informează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Liviu Pescăraşu a fost demis din functia de director general CFR Calatori

Într-un comunicat de presă al Ministerului Transporturilor se arată că în baza raportului Corpului de Control al Ministrului referitor la derularea procedurilor de achiziţie publică pentru „Repararea automotoarelor seria 700, 900, 1000” de către CFR Călători, ministrul Anca Boagiu a dispus demiterea lui Liviu Cristian Pescăraşu din funcţia de director general şi de preşedinte al consiliului de administraţie al societăţii.
Raportul Corpului de Control a constat nereguli în fundamentarea preţului pentru respectiva achiziţie, precum şi absenţa avizelor de la autorităţile în domeniu pentru documentaţia tehnică, conform procedurilor.
În consecinţă, procedura de achiziţie publică a fost blocată, iar ministrul Anca Boagiu a solicitat Consiliului de Administraţie al CFR Călători să evalueze menţinerea în funcţie a tuturor persoanelor care conform raportului Corpului de Control au fost depistate ca fiind implicate.
Nu voi tolera în minister sau la oricare dintre unităţile din subordine, derularea de proceduri de achiziţie care nu respectă regulile de transparenţă şi liberă concurenţă. Pentru a ne asigura că banul public este eficient cheltuit trebuie să avem achiziţii care răspund unor necesităţi reale şi care asigură lucrări de calitate la preţuri concurenţiale. La oricare altă unitate din subordine voi sesiza astfel de probleme, nu voi ezita să iau măsuri similare şi să sesizez instituţiile abilitate ale statului”, a declarat ministrul Boagiu.

4 comentarii

Matei 13-07-2011 - 19:57

Ar trebui sa arunce d-na Ministru si o privire prin curtea SC Telecomunicatii CFR SA . Batjocura de care da dovada directorul general Albu Ioan fata de bugetul institutiei si fata de angajati e de domeniul incredibilului . A indatorat societatea in ultimele 6 luni cu 240 mil RON . Directorul economic a fugit inapoi la Galati mancand pamantul cand a vazut situatia . Iar d-nul Albu Ion distruge in continuarea o retea performanta prin nepricepere , dezinteres . Toate la indemnul si bunavointa d-lui Scripcaru primarul Brasovului.

gogu 14-07-2011 - 01:11

madam boiangiu are curaj ,bravo are si romania ofemeie cu testicole sau mai
bine zis Golda Meir a ei

Salut 14-07-2011 - 02:42

O sa rezolve problema in stil Basescu cu Bechtel. Dupa furtunoase negocieri, or sa reduca preturile de achizitie de la 100 la 150 de lei. Noi, vechi, nici nu mai conteza.

icsulescu 14-07-2011 - 21:05

stie d-na ministru cum s-au facut restructurarile la CFR Calatori ii spun eu: s-au desfiintat regionalele iar cei de sus au coborat in subunitati facand pe sefii, au fost dati afara oamenii cu zeci de ani la calea ferata si poate mai aveau un an sau doi pana la pensie.De ce pentru cei de sus s-a putut rezolva pastrarea locului de munca desi au fost desfiintate regionalele nu subunitatile?O rog pe d-na ministru sa incerce sa faca controale la regionalele desfintate si sa vada unde s-au dus oamenii.vor exista procese pe rol pentru aflarea adevarului.CFR nu mai este ceea ce a fost si nu va mai fi in veci.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult