Acasa Actualitate-InternaSocial Andrei Năstase despre condamnarea tatălui său

Andrei Năstase despre condamnarea tatălui său

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Andrei Năstase a afirmat că nu şi-au revenit după condamnarea tatălui său la 4 ani de închisoare şi că totul este ca un vis urât din care nu ştie dacă s-au trezit sau nu.

Andrei Năstase despre condamnarea tatălui său (foto:ziarulatac.ro)

Fiul cel mare al lui Adrian Năstase, Andrei, a spus că deocamdată este greu, dar trebuie să îşi revină şi să se obişnuiască, să fie puternici şi să meargă înainte. „Eu mă bucur să suntem sănătoşi, că suntem împreună, suntem o familie unită. Dacă reuşim să rămânem aşa, vom trece peste absolut orice”, a spus Andrei Năstase, conform mediafax. Întrebat dacă se aşteptau la o decizie de condamnare a tatălui său, Andrei Năstase a spus că au încercat să fie pregătiţi şi pentru varianta aceasta. „Ne aşteptam să fie bine, cum fiecare şi-ar fi dorit. Asta este”, a adăugat Andrei Năstase.

El a afirmat că pe drumul spre penitenciar a discutat în maşină cu mama şi cu fratele lui, Mihnea despre această situaţie. „Este greu, nici nu ne-am revenit. Este ca şi cum e un vis urât şi nici nu ştim dacă ne-am trezit, dacă nu. O să ne revenim, o să ne obişnuim cu situaţia”, a mai adǎugat Andrei Năstase. Întrebat ce a spus Adrian Năstase atunci când a hotărât să se predea, după decizia de condamnare la patru ani de închisoare, Andrei a spus: „A fost un moment greu. Poate cu altă ocazie o să discutăm despre asta”. Întrebat despre postările de pe blogul lui Adrian Năstase, Andrei a spus: „Le scriem noi, le dactilografiem, sunt lucruri care doreşte să le exprime”.

Avocatul Ion Cazacu declara marţi, după ce l-a vizitat pe Adrian Năstase, că acesta nu a avut nicio cerinţă specială, are acelaşi regim cu al oricărei persoane aflate în perioada de carantină, poate fi vizitat de familie de patru ori pe lună şi are dreptul să vorbească la telefon.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, fost inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, la patru ani cu executare. Adrian Năstase a fost încarcerat luni seară la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile în carantină, urmând ca, în cel mult o lună, Administraţia Penitenciarelor să îi stabilească regimul şi locul de detenţie. Ţinând cont că a executat deja opt luni de închisoare din pedeapsa de doi ani în dosarul „Trofeul calităţii”, Năstase ar putea cere liberarea condiţionată după opt luni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult