Acasa Actualitate-InternaSocial ANM: Cod Galben de ceațǎ. Vezi ȋn ce județe!

ANM: Cod Galben de ceațǎ. Vezi ȋn ce județe!

scris de Z.V.
7 afisari

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de ceaţă pentru şapte judeţe, vineri, 27 decembrie.

ANM: Cod Galben de ceațǎ. Vezi ȋn ce județe! (foto:bzi.ro)

Între orele 09:00 si 12:00, local în judeţul Olt, inclusiv municipiul Caracal, se va semnala ceaţă care determină reducerea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m, conform ANM. Între orele 08:00 si 12:00, în județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați și local în județele Neamț și Iași, inclusiv drumurile naționale și europene, se va semnala ceață, vizibilitate redusă sub 200 m, izolat 50 m.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că vineri dimineaţa nu s-au anunţat drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia rutieră întreruptă din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere, nici probleme semnificative privind fluenţa traficului pe arterele importante. Însă, în mai multe zone din ţară se semnalează ceaţă densă. Fenomenul este prezent şi pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, dar şi în municipiul Bucureşti. Pentru preîntâmpinarea accidentelor grave, conducătorii auto sunt sfătuiţi să ruleze cu viteză adaptată, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi, având în vedere că temperaturile sunt scăzute în numeroase zone, să reducă viteza pe porţiunile de carosabil umed, care poate deveni alunecos.

Vineri, vremea rǎmȃne ușor mai caldă decȃt ar fi normal la sfarsit de an, deși ȋn sud-vestul țǎrii ȋnca sunt înnorări şi izolat plouǎ slab. Ȋn Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, la atitudini de peste 1800 m, sunt ȋnca posibile precipitaţii slabe mixte. Ȋn rest, doar ceața este de interes, pe arii restrȃnse ȋnsa, ȋn zonele joase de relief, mai ales din centrul, estul și sudul teritoriului. Vântul continuǎ sǎ dea semne de agitație pe crestele montane și ȋn Banat, iar temperaturile zilei pornesc de la -2 grade în estul Transilvaniei și ating 14 grade ȋn Dealurile de Vest, Dobrogea şi Bărăgan. Și in București vremea va fi calda, cu o maximǎ termicǎ de aproximiativ 9 grade la amiazǎ, deși cerul va avea ȋnnorari și ȋn orele dimineții ȋnca sunt condiții pentru puțina ceațǎ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult