Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE ANP: 3 grupări teroriste au încercat să îşi elibereze liderii deţinuţi

UPDATE ANP: 3 grupări teroriste au încercat să îşi elibereze liderii deţinuţi

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

UPDATE, ora 18,15 – Şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Băla, a fost demis, miercuri, de ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, ca urmare a declaraţiilor făcute de acesta pe tema unor presupuse tentative de evadare ale unor interlopi dejucate de autorităţi.

„Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a decis astăzi, 30 mai 2012, demiterea din funcţie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Băla, şi preluarea atribuţiilor de conducere de către comisar-şef de penitenciar Marian Stancovici”, a anunţat Ministerul Justiţiei, într-un comunicat de miercuri.

Potrivit documentului citat, declaraţiile lui Băla pe tema unor presupuse tentative de evadare, „declaraţii publice total nefundamentate făcute de domnul Băla în cursul zilei de astăzi (miercuri, n.r.)”, au reprezentat motivul demiterii acestuia din funcţie.

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Băla, a declarat că în România au fost anihilate la timp trei planuri ale unor grupări teroriste de a-şi elibera liderii din închisori.

Trei tentative de eliberare ale unor lideri interlopi au fost dejucate (foto:lepetitballon.com)

Cu ocazia inaugurării Penitenciarului Vaslui, directorul general al ANP, Ioan Băla a declarat, potrvit Mediafax, că nu mai puţin de 3 planuri ale unor grupări teroriste, de eliberare a unor lideri interlopi aflaţi în detenţie au fost depistate la timp. Acesta a precizat că teroriştii aveau ” maşini inscripţionate cu însemnele Poliţiei şi cu dotările corespunzătoare, fiind îmbrăcaţi chiar şi în ţinute de poliţişti”, însă din fericire aceste reţele au fost destructurate în prealabil şi asemenea evenimente care s-ar fi putut solda cu morţi şi răniţi în cazul folosirii armelor de foc, nu s-au produs.

Ioan Băla a afirmat că ultimul dintre aceste planuri teroriste a fost depistat la Bucureşti. Noul penitenciar de la Vaslui, inaugurat de şeful ANP miercuri, 30 mai, a costat până în prezent 2,8 milioane de euro, investiţia completa urmând să se ridice la 4,2 milioane de euro, bani veniţi de la bugetul de stat, până la sfârşitul anului.

2 comentarii

vodka 31-05-2012 - 00:33

nu cred sa fi fost niste pesedei, caci planu usl e sa dea absolvire si liber la matusi la toti

cs 31-05-2012 - 10:47

Pai au afirmat altii si au facut magarii mult mai mari si nu sunt demisi. Probabil ca trebuiau USL-asii sa-si puna omul.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult