Acasa Actualitate-InternaSocial ANPC: Atenţie la produsele tradiţionale

ANPC: Atenţie la produsele tradiţionale

scris de A.B.
22 afisari

Mare atenţie la alimentele pe care le cumpăraţi pentru masa de Paşti, mai ales dacă le preferaţi pe cele tradiţionale. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului avertizează: nu vă lăsaţi păcăliţi de produsele tradiţionale.

mezeluriDupă ce a găsit pe piaţă „parizerul ca la bunica acasă”, ANPC a ajuns la concluzia că mulţi producători sau comercianţi vând produse cu denumiri care induc ideea falsă că ar fi tradiţionale.

„De foarte multe ori, din dorinţa de a se introduce pe piaţă unele produse tradiţionale, producătorul sau comerciantul vine cu tot felul de idei, iar prin denumirea pe care o dă produsului respectiv încearcă să inducă la consumator ideea că acel produs este unul tradiţional, ori un produs tradiţional nu este acela căruia operatorul care-l produce îi spune «parizer ca la bunica». Eu nu ţin minte ca bunica să producă vreodată parizer”, a declarat, pentru RTV, şeful ANPC, Constantin Cerbulescu.

El atrage atenţia că mezelurile nu pot fi tradiţionale, cu atât mai mult cât calitatea acestora este din ce în ce mai îndoielnică.

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a explicat că acest fenomen are loc pentru că producătorii nu mai sunt obligaţi să prezinte reţeta.

„Dacă astăzi eu merg şi spun că acest crenvurst are prea mult şorici, el poate spune asa scrie în reţetar. Ori dacă am avea o reţetă martor aprobată, am putea lua măsuri. Am pregătit actul normativ şi speram să fie gata cât mai repede pentru a introduce acest certificat”, a spus Fuia .

Potrivit şefului Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, România are peste 4.000 de produse tradiţionale autorizate, în timp ce la nivelul Uniunii Europene numărul acestora abia ajunge la 800″ .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult