Acasa Actualitate-InternaSocial Apariţia căpuşelor: PMB spune că a folosit tratament în parcuri

Apariţia căpuşelor: PMB spune că a folosit tratament în parcuri

scris de Stefan Galai
3 afisari

Primaria Municipiului Bucureşti a precizat, miercuri, că Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), din subordinea sa, a realizat în urmă cu doua săptămâni în parcurile pe care le administrează tratamente de prevenire a apariţiei căpuşelor.

parcPrimaria Municipiului Bucureşti (PMB) a precizat că imediat ce condiţiile meteo o vor permite, se va iniţia o a doua etapă de tratare a zonelor verzi din parcuri.

Potrivit unui comunicat al PMB, o altă instituţie din subordinea PMB, Administraţia Grădina Zoologică, va aplica, imediat ce condiţiile meteo o vor permite, tratamente de combatere a căpuşelor, informează Agerpres.

În comunicat se menţionează că, pentru a preîntâmpina evoluţia necontrolată a apariţiei căpuşelor în Bucureşti, Primarul General a iniţiat un proiect de hotărâre – care a fost aprobat prin HCGMB nr. 53 din martie 2012 – potrivit căruia toţi deţinătorii, proprietarii ori administratorii spaţiilor verzi au obligaţia de a aplica tratamente împotriva căpuşelor.

Precizările PMB survin articolelor din mass-media cu privire la apariţia căpuşelor în spaţiile verzi din Bucureşti.

PMB spune  că, de la începutul anului până în prezent, la Primăria Municipiului Bucureşti nu a fost înregistrată nicio informare sau sesizare din partea Direcţiei de Sănătate Publică sau a altor instituţii abilitate, având ca obiect semnalarea acestui fenomen în Capitală.

1 comentariu

katanghezu'din Katanga 19-04-2012 - 12:51

probabil ca le-a priit „tratamentul” aplicat !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult