Acasa Actualitate-InternaSocial Aproape 4.000 pacienţi mor anual în Europa aşteptând un transplant

Aproape 4.000 pacienţi mor anual în Europa aşteptând un transplant

scris de Anca Hriban
6 afisari

Peste 67.064 de pacienţi din Europa sunt înscrişi pe listele de aşteptare pentru transplant de organe, iar aproape 4.000 dintre aceştia mor anual pentru că nu au ajuns la transplant, a declarat, la Viena, Guido Persijn, fost director medical al Eurotransplant Foundation.

În Europa, listele de aşteptare ale pacienţilor pentru transplant de organe cuprind 67.064 de persoane, iar circa 4.000 dintre acestea mor anual pentru că nu au ajuns la transplant. Zilnic, 12 pacienţi mor pe listele de aşteptare în toată Europa. Lista de aşteptare cuprinde în total 67.064 de persoane, din care 52.000 pentru rinichi, 7.000 pentru ficat şi 3.600 pentru inimă”, a spus Guido Persijn, unul din promotorii activităţii de transplant în Europa şi în România, citat de Mediafax.

Peste 130 de specialişti din domeniul transplantului de organe din România, Austria, Ungaria, Republica Cehă, Slovenia, Macedonia s-au reunit la Viena, la sfârşitul săptămânii, la cea de-a şaptea ediţie a Danubian Transplant Symposium, eveniment organizat de compania Tarus Media sub auspiciile Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

În cadrul evenimentului s-a subliniat importanţa colaborării regionale pentru o mai bună organizare a activităţii de transplant, astfel încât, un număr cât mai mare de pacienţii aflaţi în suferinţă să ajungă la operaţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult