Acasa Actualitate-InternaSocial Aproape toti romanii ar vota pentru pedeapsa cu moartea

Aproape toti romanii ar vota pentru pedeapsa cu moartea

scris de Ziua Veche
0 afisari

Un studiu al  Asociatiei ProDemocratia (APD) a avut drept scop aflarea modului in care votul la un referendum ar putea fi influentat de o retorica justitiara si ar putea genera, in final, efecte nedemocratice in societate, prin luarea unor decizii care sa incalce drepturile omului. Rezultatele sunt infioratoare.

@ 94 la suta dintre romani ar opta pentru retragerea cetateniei romilor care comit infractiuni in strainatate. 

@  91 la suta ar alege reintroducerea pedepsei cu moartea.

@  88 la suta dintre romani ar vota pentru pedepsirea penala a celor care critica religia ortodoxa

@ 89 la suta dintre cetateni ar opta pentru retragerea cetateniei celor care cer autonomia Tinutului Secuiesc.

„Propunerea de teme ce contravin valorilor majoritatii – romani, ortodocsi – starneste patimi justitiare in randul acestora si predispune la luarea de decizii ce pot incalca drepturi ale omului, precum acela la libera exprimare, de exemplu”, a spus liderul APD, Cristian Parvulescu, in deschiderea unei dezbateri pe tema reformei sistemului constitutional prin mijloace precum referendumurile la nivel national.

Studiul prezentat luni a fost realizat de CCSB, la cererea APD. Metoda de sondare folosita a fost aceea a interviurilor telefonice, care s-au desfasurat in perioada 24-27 martie 2010. Esantionul folosit, cuprinzand 1.060 de persoane, a fost unul reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei. Studiul are un grad maxim de eroare de plus sau minus 3,1 la suta.

0 comentariu

Parpanghel 12-07-2010 - 12:07

De cumparau si grecotei niscaiva crucisetoare,si procurori britanici ar cere sa se dea cu …subsemnatu!Dar FANARUL a stiut cum se miroase, desii au NASUL subtire!

alamar 1 12-07-2010 - 13:47

Si eu credeam ca …Bush si evreii…au contribuit la situatia financiara a greciei…

Europeanuul 13-07-2010 - 11:28

Alamar, nu e vina lui Bush si nici a evreilor. Cele 3 agentii de rating S&P, Moody’s si Fitsch nu au reusit sa avertizeze investitorii (la timp). Sunt slabuti, au dormit in papuci… De fapt multi economisti se pling despre standardele lor vechi de evaluare (pe termen mediu si lung) sunt depasite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult