Acasa Actualitate-InternaSocial Aproape trei din zece dintre romanii de la oras renunta la vacanta in acest an

Aproape trei din zece dintre romanii de la oras renunta la vacanta in acest an

scris de Ziua Veche
2 afisari

Aproape trei din zece dintre romanii din mediul urban renunta la vacanta in acest an, iar inca 16% isi vor reduce bugetul alocat pentru concediu, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare 360insights pentru Mediafax.
„Alegerea de a renunta la concediu in acest an corespunde in principal varstnicilor, dar si persoanelor cu nivel scazut de venit sau fara ocupatie (someri/casnice). De asemenea, cei carora le-au fost scazute salariile se indreapta spre aceeasi optiune”, se arata in studiul 360insights.

Pe de alta parte, 36% dintre respondenti au afirmat ca nu vor reduce cheltuielile pentru vacanta, majoritatea fiind tineri, persoane cu venituri ridicate si cele care au in acest an venituri superioare celor din 2009.

Referitor la evolutia veniturilor in acest an comparativ cu 2009, aproape jumatate dintre persoanele din mediul urban au spus ca nivelul castigurilor a ramas constant, iar 37% dintre respondenti au indicat ca s-au confruntat cu scaderea veniturilor.

„Persoanele ale caror venituri au scazut sunt pesimiste si asteapta o revenire a castigurilor la nivelul anterior reduceri cel mai devreme peste un an”, potrivit studiului.

Respondentii al caror venit s-a mentinut la nivelul din 2009 sunt relativ optimisti, iar o treime anticipeaza cresterea castigurilor intr-o perioada cuprinsa intre 6 luni si 2 ani. Totodata, 9% dintre respondenti au aratat ca veniturile lor au crescut in acest comparativ cu anul trecut, iar jumatate dintre acestia se asteapta la o noua majorare a castigurilor in cel mult un an.

„S-au bucurat de o marire de salariu in principal persoanele tinere, pana la 34 de ani, precum si cele educate care ocupa posturi aferente studiilor superioare pe care le au. La polul opus, scaderea veniturilor a cuprins in principal persoanele peste 35 ani, precum si pe cele cu un nivel scazut sau mediu de educatie, angajate ca muncitori calificati sau necalificati”, se mai spune in studiul 360insights.

Sondajul a fost realizat in perioada aprilie – mai 2010 pe un esantion de 800 de respondenti din mediul urban, cu varste cuprinse intre 16 si 64 de ani.

0 comentariu

Rasputin 19-07-2010 - 15:06

…paginile acestor publicatii.
Miros puternic a Euro trecuti prin mina FSB…

Huhu sulangiul 19-07-2010 - 15:41

E vorba de un razboi mediatic impotriva lui Basescu si a lichelelor lui pedeliste, NU IMPOTRIZA ROMANIEI!!!

Huhu sulangiul 19-07-2010 - 15:47

E VORBA DE CRITICI LA ADRESA LUI BASESCU si a haitei de hiene pedeliste, nu la adresa Romaniei! Panimaisi tavaris Bitca?

mitroi 19-07-2010 - 15:55

ei au adus tziganii in Europa; sa-i pastreze… sa se imparta Italia i doua , asta va ureaza un urmas…poate si muriti…asa sa auda cel de SUS!

jan dinu 19-07-2010 - 18:09

Catzeaua te-a fatat
Undeva pe linga -un sat
Cuplat cu-n ciine turbat…
Hranit doar cu kakakaT !!

XXX

florida mea 19-07-2010 - 18:39

http://www.floridamea.com va primeste pe toti moldovenii in florida!

florida mea 19-07-2010 - 18:41

Veniti in florida moldovenilor caci Europa are mari probleme….asa ca, Florida e mai bine. Mai multe info la http://www.floridamea.com

ValVerde 19-07-2010 - 18:49

Folosesti fara discernamint expresii incendiare pentru efecte gazetaresti ieftine.

Razboi Mediatic ????

Daca relatarea adevarului o consideri conflict mass-media, te rog prezinta celalalt punct de vedere, cel cu care esti de acord.

De ce nu ne scoti in evidenta exagerarile sau minciunile relatate in ziarele pe care le citezi si pe care le consideri agresoare???

Radu 20-07-2010 - 06:37

Dupa campania mincinoasa antiromaneasca, The Daily Telegraph recidiveaza

Dupa ce Marea Britanie a acordat, numai anul trecut, peste 130.000 de cetăţenii indienilor, pakistanezilor si altor emigranti sud-est asiatici, jurnalistii britanici de la The Daily Telegraph, inspirati probabil din aceleasi surse rusesti ca cei de la Der Spigel, au inceput sa se teama de un imaginar drob de sare care ar sta deasupra bietilor muncitori ai Marii Britanii.

http://www.rgnpress.ro/content/view/44355/1/

Roman 21-07-2010 - 01:17

http://www.revista22.ro/argentina-o-lectie-pentru-romania-27.html

Va rog sa priviti cu atentie urmatorul documentar despre colapsul economic al Argetinei si sa vedeti cum la un moment dat bancile straine (printr-o permisie a guvernului argentinian) au plecat cu banii din Argentina, iar guvernul a inghetetat mai apoi pentru lichiditati depozitele bancare ale argentinienilor si au urmat revolte si haos. Atentie! Nu se poate permite retragerea capitalului din Romania in nici o sitauatie, tocmai pentru ca actuala criza economica e provocata tocmai de lipsa lichiditatilor, adica a banilor pe care acum bancile straine vor sa-i scoata, similar cu ce-a fost in Argentina. Au bagat in buzunar 70% din imprumutul de la ticalosii de la FMI care-au distrus si Argentina, iar acum vor sa fuga cu banii si sa ne lase cu datoriile. Externalizarea capitalului trebuie oprita pentru ca acest capital trebuie sa finanteze economia Romaniei, chiar si cu forta sau Nationalizarea! Nu inghititi galusca pt ca daca pleaca banii nu se mai intorc si raman doar datoriile si haosul economic datorat lipsei banilor care sa finateze economia (proata sau buna, trebuie finatata!) Altfel ajungem ca Argentina: Va Rog Urmariti cu Atentie!
http://www.youtube.com/watch?v=7yerKMQc7-w

urbos 21-07-2010 - 14:48

Oxiurii iesiti dintre hemoroizii betivului de la Cotroceni se agita impotriva Occidentului ostil Romaniei si aflat in putrefactie.
Viermii dezaxatului urla a pustiu.
O sa ardeti cu dictatorul vostru foarte curand.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult