Acasa Actualitate-InternaSocial Arad: Incendiu puternic la o clădire istorică, doi pompieri răniți

Arad: Incendiu puternic la o clădire istorică, doi pompieri răniți

scris de C.S.
8 afisari

Un incediu, izbucnit în această dimineață, a afectat acoperișul unei clădiri istorice din centrul orașului Arad. Doi pompieri au fost răniți ușor în timpul intervenției de stingere a flăcărilor.

Doi pompieri au fost răniți în timpul unei intervenții din centrul Aradului.

Clădirea situată în Piața Avram Iancu găzduiește mai multe spații comerciale, la parter, etajele superioare nefiind locuite. Acoperișul din lemn s-a aprins în jurul orei 06:00, mai multe echipaje de pompieri sosind la fața locului la scurt timp după izbucnirea incendiului.

„Clădirile învecinate sunt mai înalte cu câţiva metri, având zidul din cărămidă, astfel că flăcările nu au cuprins şi acoperişurile acestora. Dacă acest lucru se întâmpla, exista riscul să fie afectate mai multe clădiri din zonă”, a declarat George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

O parte din structura de lemn a acoperișului a cedat în timpul intervenției pompierilor, doi subofițeri fiind răniți ușor. Potrivit oficialilor ISU Arad, „este vorba de doi subofiţeri care au primit îngrijiri la faţa locului, după care şi-au reluat locul în dispozitiv”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult