Acasa Actualitate-InternaSocial Arad: O sobă a explodat rănind patru persoane, dintre care doi copii

Arad: O sobă a explodat rănind patru persoane, dintre care doi copii

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Patru persoane din Arad, între care două fetiţe în vârstă de 9 şi 11 ani, au fost rănite grav, marţi seară, în urma exploziei unei sobe de teracotă dintr-o locuinţă.

Arad: O sobă a explodat rănind patru persoane, dintre care doi copii

Din primele informaţii se pare că explozia a avut loc într-o casă de pe o stradă aflată în apropiere de centrul municipiului Arad, în timp ce proprietarul locuinţei intenţiona să aprindă focul în sobă. Potrivit pompierilor care au intervenit, bărbatul a folosit o sticlă cu combustibil special pentru aprinderea focului. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca a declarat pentru mediafax că atunci „când proprietarul a aprins chibritul, a avut loc o deflagraţie, iar flăcările au ieşit violent pe uşa sobei, în apropiere fiind atât bărbatul, cât şi două fetiţe şi o femeie, toţi patru suferind arsuri”. Potrivit sursei citate, bărbatul a scăpat şi sticla cu combustibil din mână, ceea ce a provocat extinderea focului în încăpere. Pompierii au ajuns la locul exploziei înainte ca flăcările să se extindă în toată casa, astfel că a fost afectată doar o cameră de 30 de metri pătraţi.

Potrivit medicilor SMURD care au ajuns la faţa locului, fetiţa de 11 ani este în starea cea mai gravă, având arsuri pe aproximativ 80 la sută din suprafaţa corpului, toate cele patru victime fiind  internate iniţial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Ulterior, două din cele patru persoane rănite, respectiv fetiţa de 11 ani şi tatăl acesteia, au fost transportate cu un avion militar, în noaptea de marţi spre miercuri, la două spitale din Bucureşti, fiind în stare critică. De asemenea, în cursul nopţii a mai fost transportată la spitalul arădean şi o a treia fetiţă, în vârstă de şapte ani, soră a celor două, aceasta având arsuri superficiale pe mâini.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult