Acasa Actualitate-InternaSocial Arad: Un bloc evacuat ȋn urma izbucnirii unui incendiu

Arad: Un bloc evacuat ȋn urma izbucnirii unui incendiu

scris de Laurentiu Banches
13 afisari

Un bloc din centrul municipiului Arad a fost evacuat, în noaptea de luni spre marţi, din cauza unui incendiu izbucnit într-un apartament.

Arad: Un bloc evacuat ȋn urma izbucnirii unui incendiu

Incendiul s-a produs într-un apartament de la parterul unui bloc aflat în vecinătatea sediului Consiliului Judeţean Arad, iar fumul dens i-a alertat pe unii locatari, o parte ieşind din imobil şi sunând la 112. Pompierii sosiţi la faţa locului au evacuat întregul bloc, iar peste 80 de persoane au ieşit în stradă, multe dintre acestea având nevoie de îngrijiri medicale la faţa locului după ce au inhalat fum. Acestea au primit oxigen de la medicii sosiţi cu mai multe ambulanţe şi de la pompieri.

Numeroase persoane, mai ales vârstnici şi bolnavi, au fost scoase pe braţe de către pompieri şi cu măşti de oxigen pe faţă. Alţi locatari au fost nevoiţi să-şi pună prosoape umede pe feţe pentru a putea respira până la părăsirea clădirii, în timp ce pompierii au spart ferestrele de la casa scării pentru evacuarea fumului. „Intervenţia a fost deosebit de dificilă din cauza fumului dens, iar cel puţin 30 de persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului, în timp ce unele au fost transportate la spital”, a declarat pentru mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Potrivit medicilor Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, 12 persoane au fost duse la spital cu ambulanţele după ce s-au intoxicat cu fum. La locul incendiului, poliţiştii au închis întreaga stradă, pentru a face loc echipelor de intervenţie, care au acţionat câteva ore, până spre dimineaţă.

Locuinţa în care a izbucnit incendiul aparţine unei pensionare despre care locatarii afirmă că are probleme psihice, astfel că femeia a fost preluată de o ambulanţă şi dusă la un spital de psihiatrie. Întreg apartamentul a fost distrus, în timp ce restul locuinţelor au fost afectate doar de fum. Cauza producerii incendiului este în curs de cercetare.

1 comentariu

IngerAlbastru 24-09-2013 - 15:05

Pana nu da foc caldirii o bolnava nu se iau masuri ca nu plateste nimeni tratamentul si spitalizarea. In acest caz se reface totul repede ca este langa administratie municipala si strica aspectul comercial al oraselului Arad. Vor mai fi asemenea cazuri si altele ca sint multi bolnavi mentali netratati si conditia lor avanseaza spre rau.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult