Acasa Actualitate-InternaSocial Arafat aduce 12 răniți din Ucraina cu un avion militar

Arafat aduce 12 răniți din Ucraina cu un avion militar

scris de C.S.
0 afisari

Un avion militar echipat medical a fost pregătit, joi, să decoleze către Kiev şi să preia 12 ucraineni răniţi în conflictele din această ţară, pentru a fi trataţi în România.

Raed Arafat coordonează o misiune umanitară de ajutorare a unor cetăţeni ucrainieni răniţi în conflictele din Ucraina.

„La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc joi dimineaţă o şedinţă operativă pentru organizarea unei misiuni umanitare de ajutorare a unor cetăţeni ucrainieni răniţi în conflictele din Ucraina”, se arată într-un comunicat emis de MAI.

În acest sens, un avion militar al MApN, care va avea la bord o echipă de medici SMURD, va decola către Kiev de îndată ce autorităţile române vor fi anunţate că persoanele rănite sunt pregătite pentru transport.

Misiunea va fi coordonată de secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi Ministerul Sănătăţii.

Misiunea a fost organizată la solicitarea părţii ucrainene, primită prin Ambasada României la Kiev. Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, a înaintat această solicitare Executivului, iar decizia a fost aprobată, miercuri, în şedinţa de Guvern.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult