Acasa Actualitate-InternaSocial Arcul de Triumf restaurat şi consolidat a fost inaugurat pentru Parada de 1 Decembrie

Arcul de Triumf restaurat şi consolidat a fost inaugurat pentru Parada de 1 Decembrie

scris de C.P.
20 afisari

Arcul de Triumf din Capitală a fost inaugurat, luni, iar parada militară de Ziua Naţională va putea avea loc, din nou, în zona unde se află monumentul, după ce, în ultimii doi ani, festivitatea a fost mutată în Piaţa Constituţiei din cauza lucrărilor de restaurare şi consolidare.

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la festivitatea de inaugurare, că monumentul va putea fi vizitat în perioada următoare, după finalizarea verificărilor avizelor.

Firea a precizat că la sfârşitul săptămânii trecute au fost făcute probele tehnice şi că monumentul este rezistent la cutremure cu magnitudinea 8, datorită izolatorilor antiseismici.

„Au fost realizate la sfârşitul săptămânii trecute şi probele din punct de vedere tehnic, acest monument este rezistent şi la un cutremur pe care nu ni-l dorim, de opt grade, pentru că s-au montat izolatori antiseismici. Arcul de Triumf va putea fi vizitat în perioada următoare, la finalizarea recepţiei în ceea ce priveşte verificarea tuturor avizelor care au fost acordate în această perioadă, aşa că turiştii vor putea să viziteze Arcul de Triumf, să urce deasupra lui, să vadă Bucureştiul de la înălţime. Va fi un program anunţat în perioada următoare. Se va organiza în această locaţie şi o alveolă pentru turişti, vor fi şi treceri pentru pietoni”, a spus Gabriela Firea.

La parada militară de Ziua Naţională a României, organizată în Piaţa Arcul de Triumf, vor participa peste 3.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii, cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, dar şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere.

Primarul general a adăugat că de Ziua Naţională va fi deschis şi Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei, care va avea 120 de căsuţe cu produse tradiţionale, un patinoar în aer liber, Casa lui Moş Crăciun şi o scenă pentru concerte şi spectacole.

„La ora 19, de 1 decembrie, inaugurăm Târgul de Crăciun, care se pregăteşte deja în Piaţa Constituţiei şi vom aprinde luminiţele în Capitală. Şi Târgul de Crăciun, în mod special anul acesta, are un aer vienez. Va avea 120 de căsuţe cu produse tradiţionale, patinoar în aer liber, Casa lui Moş Crăciun, o scenă unde se vor cânta colinde şi alte concerte şi spectacole, o zonă unde se va mânca mâncare tradiţională”, a mai spus Firea.

Edilul a precizat că şi în Centrul Vechi va intra în spiritul sărbătorilor, iar în Piaţa George Enescu va fi amplasat un brad roz, care, simbolic, le reaminteşte femeilor de importanţa controlului medical anual.

„În Centrul Vechi se va organiza, în mod special, o atmosferă de sărbătoare, pentru că Centrul Vechi, din punctul meu de vedere, ar trebui pus mult mai bine în valoare. De obicei turiştii îl apreciază mai mult decât bucureştenii. În piaţa George Enescu vom avea un brad roz care va atrage prin simbolistică atenţia femeilor că trebuie să meargă anual la un control medical. De asemenea, în zona din Piaţa Universităţii vom păstra amenajarea specială de sărbători, cu concerte şi voie bună”, a spus primarul Capitalei.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS