Acasa Actualitate-InternaSocial ASTRA obligata sa denunte asigurarile trimise abonatilor Romtelecom

ASTRA obligata sa denunte asigurarile trimise abonatilor Romtelecom

scris de Ziua Veche
3 afisari

Abonatii Romtelecom, care au primit odata cu factura telefonica si o polita de asigurare a locuintei, trebuie sa stie ca Romtelecom nu este autorizata sa practice activitatea de intermediere in asigurari, anunta Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.


Joi, Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor s-a intrunit pentru a analiza situatia creata prin emiterea de catre societatea SC ASTRA S.A. a politei privind asigurarea locuintei impotriva incendiului si a dezastrelor naturale”, transmisa prin posta abonatilor Romtelecom, odata cu factura telefonica. Pe langa faptul ca politele au fost transmise fara respectarea normelor in vigoare, Comisia a constatat ca informatiile cuprinse in polita sunt neclare, inexacte, contradictorii si conduc la inducerea in eroare a potentialilor asigurati cu privire la riscurile asigurate, prima de asigurare si modalitatile de plata. Dept urmare, Consiliul a decis ca ASTRA SA sa fie obligata sa denunte politele privind „asigurarea locuintei impotriva incendiului si a dezastrelor naturale” incheiate prin intermediul Romtelecom si sa-i informeze pe toti clientii Romtelecom carora le-a fost transmisa respectiva polita ca aceasta a fost denuntata.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor precizeaza, pentru abonatii Romtelecom care au primit polita de asigurare odata cu factura telefonica, ca aceasta a fost emisa fara respectarea dispozitiilor legale privind contractele de asigurare precum si a obligatiilor de informare a asiguratilor si potentialilor asigurati.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult