Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE. Atenţie proprietari! Puteţi fi amendaţi dacă nu ati asigurat locuinţa (Vezi comunicatul Ministerului de Interne)

UPDATE. Atenţie proprietari! Puteţi fi amendaţi dacă nu ati asigurat locuinţa (Vezi comunicatul Ministerului de Interne)

scris de P.C.R.
3 afisari

Proprietarii care nu şi-au asigurat locuinţele până la 15 ianuarie 2011 pot fi sancţionaţi de autorităţile locale cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei.

Asigurarea locuinţei este obligatorie din 15 ianuarieDirectorul general al PAID, Marius Bulugea, afirmă că asigurarea poate să  fie printr-o poliţă obligatorie, fie printr-una facultativă.

Asigurarea facultativă trebuie să acopere cele trei riscuri incluse în poliţa obligatorie (cutremur, inundaţii şi alunecări de teren) şi în limita sumei asigurate prevăzute în aceasta, respectiv 10.000 de euro sau 20.000 de euro, în funcţie de tipul locuinţei

„Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor este în vigoare şi produce efecte. O informare de presă a Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), difuzată în data de 15 decembrie 2010, anunţa că termenul limită până la care trebuie încheiată poliţa obligatorie, fără a risca amenzi, a fost decalat de la 15 ianuarie 2011 la 15 iulie 2011. Acest comunicat nu are valoare juridică, pentru că nu este susţinut de o modificare legislativă”, a spus Bulugea, citat de Mediafax.

MAI a anunţat, în 15 decembrie 2010, că proprietarii de locuinţe sunt obligaţi să încheie asigurarea de locuinţă la un an de la începerea emiterii poliţelor, respectiv 15 iulie 2010.

„În conformitate cu prevederile articolului 35 din Legea 260/2008, obligativitatea încheierii asigurărilor de locuinţe decurge de la un an de la începerea emiterii poliţelor”, se arată în precizarea MAI.

——————————–

Precizările Ministerului de Interne

Având în vedere unele aspectate prezentate în mass-media cu privire la obligativitatea încheierii poliţelor de asigurare a locuinţelor, Direcţia Informare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor este împuternicită sa facă următoarele precizări:

Potrivit prevederilor art. 35 din Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor, referitoare la obligativitatea încheierii asigurărilor de locuinţe în termen de un an de la începerea emiterii poliţelor, şi având în vedere faptul că poliţele de asigurare a locuinţelor au început să fie emise în 15 iulie 2010, termenul limită de încheiere a acestora, conform articolului menţionat anterior, este 15 iulie 2011.

După această dată, primarii vor amenda proprietarii de locuinţe care nu au încheiat asigurarea obligatorie.

Conform prevederilor Legii 248/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor, normele de aplicare ale Legii nr. 260/2008 au fost întocmite de Ministerul Administraţiei şi Internelor şi înaintate spre avizare Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

1 comentariu

gogu 10-03-2011 - 19:50

Primul care vine sa ma intrebe de asigurare RAMANE FARA JUGULARA ! Si asa se cauta pretexte de ”paranghelie”. Nu mai facem asigurari nici la masina, defecam pe rovigneta si pe I.T.P.. Cind statul nu ne va mai jefui revenim la respectarea UNOR reguli, cele firesti si nu cele aberante, zamislite de minti alcoolice sau ratardate ! Amin !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult