Acasa Actualitate-InternaSocial Atenţie şoferi! Se circulă în condiţii de iarna. Ce recomandă Poliţia

Atenţie şoferi! Se circulă în condiţii de iarna. Ce recomandă Poliţia

scris de M.I.
5 afisari

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române le recomandă şoferilor să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.), având în vedere cele două mesaje de înrăutăţire a vremii (atenţionare cod galben) transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile în intervalele 8 decembrie, ora 17,00 – 9 decembrie, ora 8,00, respectiv 9 decembrie, ora 8,00 – 9 decembrie, ora 20,00.

Atenţie şoferi! Se circulă în condiţii de iarna. Ce recomandă Poliţia (foto mediafax.ro)

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de IGPR, în timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos. De asemenea, date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile prognozate (ninsori, vânt, viscol), trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drumuri. În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto. Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, poliţiştii îi roagă pe conducătorii auto să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS