Acasa Actualitate-InternaSocial Atenţie taximetrişti ! Uber se lansează oficial în România

Atenţie taximetrişti ! Uber se lansează oficial în România

scris de C.F.V.
8 afisari

Uber, aplicaţia controversată pentru smartphone care face legătura în timp real între pasageri şi şoferii dispuşi să ofere contra cost servicii de transport, se lansează şi în România sub forma uberX, Bucureştiul fiind primul oraş care beneficiază de serviciile companiei, potrivit unui anunţ publicat pe blogul oficial al aplicaţiei.

File illustration picture showing the logo of car-sharing service app Uber on a smartphone next to the picture of an official German taxi sign„Bucureşti, suntem încântaţi să te cunoaştem!”, începe anunţul scris peblogul aplicaţiei. „Uber aduce Bucureşiului o formă alternativă de transport urban şi vrem să evidenţiem calitatea serviciilor noastre – şi clienţii noştri satisfăcuţi”.

Ce este Uber

Uber este o aplicaţie de smartphone care conectează pasagerii cu şoferii unor maşini dispuşi să ofere contra cost servicii de transport.

Bucureştenii care vor să folosească serviciile Uber trebuie să urmeze paşii de mai jos:

  • Să descarce aplicaţia din magazinele de aplicaţii pentru iOS sau Android
  • Să creeze un cont şi să înregistreze un card de credit – creatorii aplicaţiei asigură că datele personale ale utilizatorilor sunt în siguranţă;
  • Să stabilească, prin aplicaţie, adresa de unde să fie luaţi cu maşina – drumul parcurs de şoferul care acceptă comanda poate fi urmărit în timp real tot prin aplicaţie;
  • Odată ajunşi la destinaţie, să coboare pur şi simplu din maşină, fără să plătească în numerar, fără să lase bacşiş.

Primul drum cu Uber este oferit gratis

Potrivit blogului oficial, primul drum făcut prin Uber este gratis în limita a 30 de lei pentru cei care introduc în aplicaţie codul UBERBUCHAREST (valabil până pe 25 aprilie).

Cu ocazia lansării, aplicaţia vine la pachet cu preţuri promoţionale, tariftul special fiind de 1,39 lei pe kilometru. Taxa minimă pentru destinaţie trebuie să atingă 6 lei, ceasta fiind şi suma care trebuie plătită în caz de anulare a comenzii.

Câteva exemple de tarife în funcţie de destinaţii sunt:

Aeroportul Henri Coanda – Piata Universitatii: 40 RON
Centru Vechi – Drumul Taberei: 18 RON
Calea Floreasca – Gara de Nord: 11 RON

Tot pe blogul oficial se mai precizează că, întrucât aplicaţia se află la început în România, numărul maşinilor puse la dispoziţie este limitat, iar timpul de sosire poate fi ceva mai lung.

Uber – aplicaţie controversată

Uber a fost intens criticată în 2014 din cauza unor incidente de siguranţă cu şoferii săi, dar şi din cauză că se lansează în multe oraşe din lume fara a acorda atenţie legislaţiei din domeniul taximetriei. Cel mai grav caz legat de Uber a avut loc în India, unde un şofer al companiei a violat o clientă. Cazul a stârnit un uriaş scandal, generat de criticile asupra selecţiei şoferilor de către companie.

Popularitatea aplicaţiei Uber în Europa şi în întreaga lume a dus la proteste şi din partea şoferilor de taxi, care se plâng că astfel de servicii intră pe piaţa companiilor de taxi fără să fie nevoite să suporte costuri la fel de mari pentru respectarea reglementărilor şi licenţe.

În mai multe dintre protestele organizate în Europa, şoferii de taxi nu au vizat direct servicii de tipul Uber, ci reglementările stricte care le creează dificultăţi să concureze cu acestea.

Uber a fost interzisă de justiţie în mai multe oraşe din Statele Unite şi Europa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult