Acasa Actualitate-InternaSocial Atentiune, Boc pregateste noi disponibilizari!

Atentiune, Boc pregateste noi disponibilizari!

scris de Ziua Veche
9 afisari

.Premierul le-a reamintit ministrilor ca trebuie sa treaca la a doua etapa a restructurarii sectorului bugetar, ceea ce va presupune noi disponibilizari.”Boc a amintit membrilor Cabinetului (in sedinta de miercuri – n.red.) ca la jumatatea lunii februarie le-a dat termen de o luna sa vina cu propuneri pentru etapa a doua a restructurarii in ministerele, institutiile si unitatile publice pe care le coordoneaza si a aratat ca, saptamana viitoare, se implineste o luna si jumatate de la acea solicitare.


Astfel, la nivelul Guvernului vor incepe discutii cu titlu exploratoriu pe aceasta tema, iar ulterior Executivul va adopta un act normativ bazat pe concluziile la care s-a ajuns. Restructurarea are in vedere toate sectoarele bugetare, acolo unde este posibil”, au declarat surse oficiale pentru Mediafax. Potrivit acestora, procesul de restructurare va presupune si noi disponibilizari de personal, iar scopul urmarit este limitarea cheltuielilor publice. In luna ianuarie, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat ca va fi aplicat un program de circa 100.000 de disponibilizari in institutiile din sectorul bugetar, dar a retractat ulterior aceasta declaratie, dupa ce premierul Boc a precizat public ca numarul de concedieri va fi stabilit pe baza unor standarde de cost si ca lansarea cifrei de 100.000 bugetari concediati a fost „un inceput gresit de mandat al unor ministri”, reaminteste Mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult