Acasa Actualitate-InternaSocial Attila Cseke: Medicii din spitalele de stat nu vor mai putea lucra in clinici private

Attila Cseke: Medicii din spitalele de stat nu vor mai putea lucra in clinici private

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Medicii nu vor mai putea lucra concomitent in spitalele publice si in cele private, conform unui proiect de act normativ anuntat miercuri de ministrul Sanatatii, Attila Cseke. “Acest lucru trebuie eliminat, pentru ca din punct de vedere al sistemului medical nu si-a dovedit eficienta, iar din punct de vedere al pacientului aceasta solutie este paguboasa. 

Practic, astazi se intampla urmatorul lucru: pacientul se duce la spitalul public, dimineata, i se fac analizele, si este rechemat la clinica privata de catre acelasi medic, dupa-masa, unde mai este de multe ori si taxat. Deci, practic, pacientul care plateste si contributie de sanatate, plateste si dupa-masa o taxa pentru un serviciu efectuat de spitalul public, pe banii spitalului public, de catre acelasi medic care lucreaza si in public si in privat”, a sustinut ministrul. El a si-a explicat recent aceasta pozitie: “Nu sunt impotriva celor care lucreaza atat in sistemul de stat, cat si in cel privat, dar cred ca ar fi nevoie de o delimitare clara a activitatii. Ma refer, spre exemplu, la medicii care fac analize bolnavilor in spitalele publice, apoi, pe baza rezultatelor obtinute, ii cheama in clinicile private si ii taxeaza”.

Attila Cseke a confirmat si faptul ca a solicitat deblocarea posturilor din sistemul medical care trebuie urgent ocupate si a apreciat ca o decizie in acest sens ar putea fi luata de Executiv in sedinta de saptamana viitoare. “Nu cred ca vor putea fi deblocate toate posturile, dar macar cele care trebuie urgent ocupate”, a spus ministrul, adaugand ca astfel ar urma sa fie deblocate cateva mii de posturi in sistemul medical. Posturile in sanatate au fost blocate din 1 ianuarie 2009, iar de atunci numarul angajatilor a scazut continuu, multi dintre acestia optand pentru joburi in strainatate sau in clinici private.

0 comentariu

rusu 25-07-2010 - 01:53

..anume ca Moruzov, meserias si baiat fain, a fost asasinat de legionari, care omorau aiurea, iar Cristescu, corupt si isteric, asasinat de comunisti care omorau aiurea si ei, dar de cateva ori cel putin, au avut dreptate..

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult