Acasa Actualitate-InternaSocial Autocar rǎsturnat ȋn Ungaria: MAE anunțǎ 13 romȃni rǎniți

Autocar rǎsturnat ȋn Ungaria: MAE anunțǎ 13 romȃni rǎniți

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Un autocar cu 32 de persoane s-a rǎsturnat luni, 22 septembrie, ȋntr-un șant de lȃngǎ localitatea ungarǎ Mako.

Autocar rǎsturnat ȋn Ungaria: MAE anunțǎ 13 romȃni rǎniți (foto:article.wn.com)

Autocar rǎsturnat ȋn Ungaria: MAE anunțǎ 13 romȃni rǎniți (foto:article.wn.com)

Ministerul de Externe (MAE) a anunțat cǎ ȋn acest accident au fost rǎniți 13 romȃni dintre care 2 grav. Totodatǎ, Ministerul de Externe a precizat cǎ autocarul la bordul căruia se aflau 32 de persoane a alunecat într-un şant, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile. Accidentul a avut loc în jurul orei 09:30, după ce autocarul, care mergea pe autostrada M43, spre România, s-a înclinat pe o parte şi s-a răsturnat, potrivit mediafax. Din primele informaţii rezultă că în autocar erau 28 de români, însă numărul exact al pasagerilor va fi stabilit în urma verificărilor.

Consulatul General al României la Szeged a întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile ungare pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, mai precizează MAE. De asemenea, o echipă a oficiului consular se deplasează către locul accidentului pentru a acorda asistenţă consulară şi pentru a sprijini autorităţile în demersurile de identificare a persoanelor.

Un alt accident în care a fost implicat un autocar care transporta români a avut loc duminică dimineaţă, în Bulgaria. Autocarul – în care se aflau 27 de români, dintre care doi şoferi, care veneau spre România din Turcia, de la Kuşadasi – s-a răsturnat în Pasul Republika din Bulgaria, între localităţile Gurkovo şi Veliko Târnovo, zonă muntoasă din ţara vecină.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult