Acasa Actualitate-InternaSocial Autorităţile locale din Covasna nu au bani pentru a respecta legea, dar îşi permit să cheltuiască pentru promovarea “Ţinutului Secuiesc” în Ungaria

Autorităţile locale din Covasna nu au bani pentru a respecta legea, dar îşi permit să cheltuiască pentru promovarea “Ţinutului Secuiesc” în Ungaria

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Prefectura Covasna refuză să pună în aplicare hotărârea judecătorească, definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Braşov, privind îndepărtarea panoului “Ţinutul Secuiesc” din comuna Aita Mare, cu toate că aceasta a fost pronunţată în urmă cu mai bine de 4 luni.

Recent, Gyorgy Ervin, prefectul judeţului Covasna, a invocat lipsa de fonduri pentru angajarea unui executor judecătoresc care să înlăture panoul în locul autorităţilor locale. Anterior, prefectul judeţului a declarat că demontarea panoului nu intră în atribuţiile institutiei pe care o conduce. Gyorgy Ervin a apreciat că persoanele care reclamă faptul că panoul nu a fost înlăturat “au dreptate, pentru că hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile sunt obligatorii”.

Interesant este faptul că, potrivit blogului tanasadan.blogspot.com, un cetăţean român, născut în municipiul Sfântu Gheorghe, care locuieşte în prezent în afara ţării, s-a oferit să suporte cheltuielile necesare înlăturării respectivului panou.

Panoul de la Aita Mare inscriptionat „Ţinutul Secuiesc” în limbile maghiară, română şi engleză, a fost amplasat în mai 2008. Prefectura Covasna a atacat hotărârea în contencios administrativ pe considerentul ca autorizaţia de construcţie nu indeplineşte condiţiile de legalitate şi a câştigat procesul la Curtea de Apel Braşov.

“Ţinutul Secuiesc” este veşnic

Dacă Prefectura Covasna se plânge de lipsa de fonduri, se pare că Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe nu întâmpină asemenea probleme. Astfel, potrivit site-ului kuruc.info, în cadrul Întîlnirii Mondiale a Secuilor – a cărei motto a fost “Ţinutul Secuiesc este veşnic!” – organizate în perioada 13-15.08.2010 la Szeged, în Ungaria, au fost inaugurate 8 porţi secuieşti, proiectul fiind susţinut cu suma de 20.000 de lei de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult