Intr-un fel, incheierea unui an, odata cu intrarea in drepturi a iernii, este si un moment mai putin interesant pentru cei care urmaresc evolutia, avansul in timp in executia unui lot de autostrada.
Acest lucru vreau sa il spun si despre lotul 4 al A1 Lugoj-Deva, sector pe care vom avea stagnare, citeva saptamini, cu ocazia sarbatorii de Craciun si An Nou [din 18 dec. pina prin 8-10 ianuarie 2016.]
In ultimele saptamini, constructorul s-a concentrate pe sectoarele A si B ale acestui lot de 22,1km, de la Ilia la Soimus. Pe sectoarele C si D, momentan fara autorizatie de constructie, lucrarile sunt sistate, neoficial , pe santier se asteapta eliberarea autorizatiei la inceput de an 2016[se pare ca autorizatia de mediu a fost eliberata.]
Concret, pe primele sectoare avem deja autostrada la nivel de asfalt binder, de la km77, 3 si pina la km 86, overpasurile sunt in faza de finalizare, centrul de greutate al acestor zile au fost cele doua zone –maguri-, de la km84 si 86, unde se executa ultimele sapaturi la fundatia autostrazii.[ in dreptul localitatilor Bretea Muresana si Branisca.
O lucrare , in premiera va fi ecoductul de la km86, la Serparie, lung de 70m, unde se toarna mari cantitati de beton in pila si culeile aferente-de fapl peretii acestui viitor ecoduct.Planseul ecoductului va avea ca structura de rezistenta o bolta din elemente din beton armat prefabricate.
La final , acest lot ca si celelalte 2, vor fi f. pitoresti, de loc anoste, pe acest lot vom avea multe declivitati- urcusuri si coboriri ale autostrazii, vor alterna sectoare in apropiera Muresului cu sectoare amonte, la deal de localitatile Branisca si Soimus.
Conform fisei de proiect, valoarea acestui lot este de 94 mil,euro, la un pret mediu de 4,25 mil.euro/km,vom avea 19 lucrari de arta [din care 1 ecoduct]1 nod rutier la Soimus, 2 spatii de servicii si un centru de mentenanta.