Acasa Actualitate-InternaSocial Autostrada Timișoara-Arad: O cisternǎ cu combustibil s-a rǎsturnat

Autostrada Timișoara-Arad: O cisternǎ cu combustibil s-a rǎsturnat

scris de Z.V.
1 afisari

O cisternă plină cu benzină şi motorină s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, după ce a fost lovită de un autoturism ajuns pe contrasens, la intrarea pe autostrada Timişoara- Arad, la ora transmiterii acestei ştiri traficul în zonă fiind blocat pentru că din cisternă se scurge combustibil.

Autostrada Timișoara-Arad: O cisternǎ cu combustibil s-a rǎsturnat

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Ionuţ Bocancea, a declarat, potrivit mediafax, că accidentul a avut loc în apropierea localităţii Giarmata din judeţul Timiş, la intrarea pe autostrada care leagă Timişoara de Arad. „Şoferul unui autoturism Dacia Logan, o femeie de 25 de ani, care se îndrepta spre Giarmata, a intrat cu maşina în derapaj, a pătruns pe contrasens şi a lovit o cisternă care circula regulamentar şi care era condusă de un bărbat de 58 de ani. În urma accidentului, cisterna, plină cu combustibil, a ieşit în afara părţii carosabile, unde s-a răsturnat”, a declarat Bocancea.

Traficul în zonă este întrerupt la ora transmiterii acestei ştiri, iar la faţa locului se află mai multe echipaje de pompieri, care încearcă să prevină producerea unei deflagraţii, în condiţiile în care din cisternă se scurge combustibil. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Banat, Sindia Vlaia, a adǎugat că cisterna este încărcată cu 23 de tone de benzină şi motorină, fiind compartimentată.”Este pericol de explozie având în vedere că se scurge combustibil, pentru că dacă apare o scânteie se poate aprinde benzina. De la maşină nu există risc de aprindere pentru că au fost decuplate bornele de la baterie. La faţa locului au ajuns două autospeciale de la pompieri care intervin şi urmează să ajungă şi două macarale pentru a ridica cisterna răsturnată. De asemenea, la faţa locului este aşteptată şi o altă cisternă pentru transvazarea combustibilului”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult