Acasa Actualitate-InternaSocial Avanpremiera: Ghidul cetateanului roman care doreste sa lucreze in spatiul Uniunii Europene

Avanpremiera: Ghidul cetateanului roman care doreste sa lucreze in spatiul Uniunii Europene

scris de Ziua Veche
4 afisari

 

.Ziuaveche.ro va prezinta in avanpremiera „Ghidul cetateanului roman care doreste sa lucreze in spatiul Uniunii Europene”, editat de Ministerul Afacerilor Externe si publicat la editura Niculescu. Cartea urmeaza sa fie lansata marti, la ora 16.00, in prezenta ministrului Teodor Baconschi, la libraria Mihail Sadoveanu, din Bucuresti.


„Ghidul cetateanului roman care doreste sa lucreze in spatiul Uniunii Europene” grupeaza sfaturi utile pentru persoanele care doresc sa lucreze in strainatate, precum si reglementari nationale ale fiecaruia dintre cele 26 de state comunitare in care ar putea lucra cetatenii romani, privind conditiile specifice de acces al acestora pe piata muncii. Astfel, materialul contine informatii referitoare la aspecte generale privind dreptul de munca in statul respectiv, chestiuni legate de liberalizarea pietei de munca, restrictii ale pietei de munca, informatii referitoare la obtinerea autorizatiei de munca, datele de contact ale responsabililor pe probleme de munca din cadrul ambasadelor Romaniei in statele UE, datele de contact ale autoritatilor locale cu competente in domeniul muncii si securitatii sociale din tara respectiva, precum si cele mai importante reglementari in domeniu.

 

Din cuprins, mai amintim capitolele „Riscul muncii ilegale”, „Ce trebuie sa stiti daca doriti sa plecati la munca in strainatate?” si „Care sunt principalele probleme intampinate de cetatenii romani plecati la munca in strainatate?”.

Ghidul este elaborat cu sprijinul misiunilor diplomatice ale Romaniei in statele respective, avand in vedere si cazurile consulare cu care acestia s-au confruntat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult